nobiles 2

• Autor wątku Autor wątku Alicja7606
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Alicja7606

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
dzień dobry, mam pytanie w sprawie zadłużenia wobec NOBILES 2 SC. Kilka lat temu skorzystałam z ich pożyczki w kwocie 5 tyś zł do spłaty mialam 10 tyś zł. Po roku spłaty miałam problemy finansowe , kryzys w małżeństwie i nie regulowałam rat kredytowych w terminie finalnie sprawa została skierowana do sadu. Splacone miałam 5 tyś zł jednak do całkowitej spłaty miałam jeszcze 5 tyś zł. Wyrokiem Sadu miałam do zapłaty 10 tyś zł , sędzia był wobec mnie bardzo niemiły i nie widzial problemu ze wzięłam 5 tyś zł pożyczki i muszę jeszcze raz tyle oddać. Rozumie ze za błędy się płaci wobec tego zawarłam ugodę z nobiles 2 ze będę im splaać co m-c ratę , aktualnie mam spłacone 4 tyś zł jednak firma NOBILES poinformowała mnie ze całkowite zadłużenie wynosi 8 tyś zł czyli z 4 tyś zł które spłaciłam 2 tyś zł to odsetki, nadmieniam ze spłacam regularnie bez dnia opóźnienia, ponadto firma nobiles wpisała mnie do BIG iNfo monitor i mam zablokowana drogę nawet do wymiany tel ponieważ z takim wpisem nikt mi nic nie udzieli. Proszę Was o informacje czy jest jakaś możliwość aby nie naliczać odsetek dodatkowo ponieważ już spłacając ta pożyczkę opłaty są bardzo wysokie i czy w sytuacji kiedy spalam w terminie można mnie usunąć z big info monitor.ptrosze o pomoc. sprawie

Powinnaś zapłacić tylko to i w takiej wysokości ile wynika z wyroku. Sąd mógł zasądzić odsetki za zwłokę w zapłacie i wierzyciel ma prawo je naliczać. Jeśli nie określono inaczej, to każdą wpłatę zgodnie z zapisem art. 451 kc, wierzyciel może przede wszystkim zaliczać na odsetki (należności uboczne).
czy jest jakaś możliwość aby nie naliczać odsetek.... można mnie usunąć z big info
Tylko dobra wola wierzyciela. A ten nie ma żadnego interesu by to zrobić. Wręcz przeciwnie.
już spłacając ta pożyczkę opłaty są bardzo wysokie
Naliczają jakieś dodatkowe opłaty z tego tytułu?
nadmieniam ze spłacam regularnie bez dnia opóźnienia
Łaski im nie robisz. Mają w ręku prawomocny tytuł do wszczęcia egzekucji. Nie wywiążesz się z ugody, to prawdopodobnie pojawi się komornik. Koszty egzekucji zapłacisz Ty. Niestety, niekiedy dla dłużnika jest to jedyne wyjście z długu.

Powrót