[cytat="Barbie":3hmt8cu5]Magnatex dla mnie nie taka bzdura trzymać człowieka 8 mies w areszcie za darmo gdzie dowodami mają być jedne pomówienia bo inni oskarżeni odmówili składania zeznań. [/cytat:3hmt8cu5]
Po pierwsze nie zeznań tylko wyaśnień - zeznania składają świadkowie.
Po drugie nie musisz się zgadzać z decyzjami organu prowadzącego, ale nie masz akurat tu nic do powiedzenia.
Po trzecie tk jak wspomniałem wczesniej skoro prokurator zdecydowal się na zlożenie wniosku o aresztowanie, a następnie o kolejne przedłużanie aresztowania, a kolejne składy orzekające w sądzie przedlużaly areszt to dowody w sprawie musza być.
[cytat:3hmt8cu5] Prok mówi że ma podsłuchy czyli??? [/cytat:3hmt8cu5]
Co to jest podsłuch? Jest to techniczny środek operacyjny. Polega na rejestrowaniu rozmów prowadzonych przez telefon komorkowy, stacjonarny, lub też rozmów prowadzonych w pomieszczeniu. Dla prokuratury przekazuje się już stenogram z tych rozmów, plus kompletne nagranie.
[cytat:3hmt8cu5] Nie wierzę prok bo za każdym razem mówi co innego i jedno się nie zgadza z drugim...[/cytat:3hmt8cu5]
Nie wierz. Nikt Ci nie każe.
Proszę jednak pamiętać że sytuacja w postępowaniu się zmienia, i to co trzeba bylo zrobić tydzień temu, dziś może być zbędne i odwrotnie.
Co się zaś tyczy zapisów z podsłuchów, to ciekaw jestem skąd wiesz co jest w tych dokumentach? Czytalaś?