nota obciążeniowa

• Autor wątku Autor wątku center 1980
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

center 1980

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
20
Witam dzisiaj dostałam list od byłego pracodawcy z którym umowa zakończyła sie we wrzesniu 2017. W liście była nota obciążeniowa za 2012 rok . Oprócz noty nie było żadnego dokumentu który potwierdza popełnienie przeze mnie błędu który został mi zarzucony. Nie pamiętam co robiłam w 2012 r i czy może taka sytuacja nie ulega przedawnieniu. Koleżanka miała podobną sytuacje z tą firmą. Odpisała im że prosi o przysłanie dokumentów wpłaty z tego dnia ,wniosków urlopowych za dany rok żeby można było sprawdzic czy akurat w tym dniu nie przebywała na urlopie a w odpowiedzi otrzymała wezwanie przedsądowne do zapłaty. Czy pracodawca może wystawiać noty po tak długim okresie i czy może żądać zapłaty noty bez możliwości udowodnienia mojego błędu(mój podpis na blankiecie wpłaty, lista obecności, ksero dowodu wpłaty itp.)

Czy pracodawca może wystawiać noty po tak długim okresie i czy może żądać zapłaty noty bez możliwości udowodnienia mojego błędu(mój podpis na blankiecie wpłaty, lista obecności, ksero dowodu wpłaty itp.)
Może x2. A Ty nie musisz jej płacić.

Może x 2 ?
Jest jakaś podstawa prawna żeby nie płacić?

center, 27 lipca 2007r. nadepnąłeś na mój but, czego skutkiem było jego zniszczenie dlatego wzywam Cię, masz mi zapłacić za ten but (a był wyjątkowo drogi) plus odsetki ustawowe od tamtego dnia. Ktoś mi zabroni wezwać Cię do zapłaty? (a Twoim prawem jest zapłacić, albo moje żądanie "zlać")

No może sobie wystawić, może sobie żądać zapłaty bez dowodów. I co z tego? Ja też mogę i mi nie zapłacisz.

Jest jakaś podstawa prawna żeby nie płacić?
Oczywiście, że nie. Chyba, że przedawnienie, jeśli wystąpiło, ale w opisanej sytuacji to nawet nie ma sensu. Po prostu się nie płaci i już.

Ostatnia edycja:
Powrót