Notoryczne łamanie regulaminu na forum

• Autor wątku Autor wątku amycus
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

amycus

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam, jeśli to zły dział to uprzejmie proszę moderatora o przeniesienie. Może przedstawię sytuację - jestem administratorem pewnego forum o tematyce hobbystycznej-hodowlanej, nie mogę podać za dużo szczegółów bo ruchy moje i kolegów są chyba śledzone przez pewnego obsesyjnego człowieka. Otóż użytkownik ten na tym moim forum notorycznie łamie regulamin, jest wulgarny, zemści, obraża innych, ironizuje, wylatywał 10 razy i na nowo rzekomo pod jakimiś dziwnymi pretekstami wraca. Jest to osoba z dużą wiedzą na temat, którym się zajmujemy, jednak sposób w jaki przekazuje tę wiedzę jest niezrozumiały dla mnie zwykłego człowieka. Niestety mamy lożę szyderców, która broni tego pana, atakuje administrację, wytykając wymyślone błędy, dochodzi do pomówień, scen, których nigdy nie było, padają oskarżenia pod naszym adresem (ZOMO, reżim, ograniczanie wolności słowa itp). Użytkownik ten bawi się w detektywa, udowadnia swoje racje, kopiuje, wkleja wiadomości użytkowników, no krótko mówiąc robi z każdego idiotę i zawsze musi mieć ostatnie słowo, zawsze wychodzi, że on jest święty a inni źli i głupi w temacie. To starszy człowiek, k 70 lat. W którymś momencie, żeby zamknąć mu jadaczkę jeden z moderatorów spytał podejrzliwie czy nie ma powiązań z UB i czy nie był TW, bo jego zachowanie na to wskazuje. Po czym facet chce złożyć wniosek o pomówienie, bo ma jakiegoś sąsiada policjanta i domagał się przeprosin na forum - wtedy miał nie składać. Dla świętego spokoju wydaliśmy takie oświadczenie, a ten mimo tego chce nadal nas upokorzyć, zniszczyć, to człowiek psychiczny, każdy normalny to potwierdzi u nas z forum czy forów konkurencyjnych. Ze wszystkich forów tematycznych wyleciał, został tylko u nas (już usunięty od miesiąca na własne życzenie). Czy możemy się jakoś bronić i również chociaż postraszyć paragrafami, mamy zapisane jego wypowiedzi wulgarne, chamskie, z pomówieniami, oskarżeniami i wyzwiskami na administrację (że to admin a przeniósł jego post do kosza, a był to tak naprawde admin b). Regulamin nasz został krótko mówiąc sprofanowany przez tego pana przez lata, nie wiem czemu ale stał się nietykalny, jakiś immunitet sobie wyrobił u innych forumowiczów, którzy go bronią. Chcemy raz na zawsze zamknąć dziadowi usta. Jestem gotowy przekazać szczegóły na priv. Proszę o podpowiedź jak można go postraszyć, w końcu on święty nie jest. To że złamał regulamin wisi mu i powiewa, bardziej szukam czegoś pod kątem zniesławiania i lekceważenia próśb administracji. Proszę o chronienie wątku bądź upublicznienie go tylko dla zarejestrowanych.

Paweł

Po prostu dajcie mu dożywotniego bana i tyle.

Powrót