Nowa praca a zajęte konta

• Autor wątku Autor wątku Patron13
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Patron13

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
23
Witam. Od czwartku mam podjąć pracę zarobkową na umowę zlecenie. Wypłata ma iść na konto w banku. Moja sytuacja wygląda tak że mam dwa konta bankowe których od dawna nie używam bo mam problemy finansowe. W mbanku stan 0,00zł ale we wiadomości z 6 października zablokowane przez komornika 2157 zł. Chodzi o to że na tych kontach to się jakieś cuda dzieją. Wcześniej mBank minusowal saldo a tu nagle wyskoczyło 0zł za to w BNP saldo -7000 łącznie. Był też czas że oba minusowaly. Najważniejsze pytanie czy po wypłacie mBank mi zabierze swoje skoro saldo jest na 0?

Zajęciu podlega kwota powyżej 2700 zł. w danym miesiącu

No tak czytałem o tym. mBank już się wyjaśnił. Okazało się konto zamknięte bo żadnych wpłat jakiś tam czas nie było i wniosek o "domknięcie" wystarczył
A teraz BNP. Saldo minus 7300 po kilku zajęciach komorniczych. Dostałem umowę zlecenie po 5 lub 6 godzin dziennie. Ja wypłatę dostanę około 2 2300 liczyłem. Wpłynie i co wtedy? Przecież będę miał saldo minus 5000. Z czego żyć? Da się to jakoś załatwić z bankiem czy jak, sam już nie wiem

Saldo minus 5000 zl. to tylko zapis bankowy oznaczający Pana zadłużenie.
Zgodnie z przepisami w każdym miesiącu może Pan wypłacić ze swojego rachunku kwotę 2.700 zł. jeżeli będzie Pan posiadał tyle pieniędzy na rachunku.
Każda kwota powyżej 2.700 zł będzie przekazana do komornika.

Powrót