B
Black89
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Mam problem związany z pewnym forum. Temat zaczął się niedawno, w tym roku. Przez kilka lat posiadaliśmy uprawnienia administratora i zgraliśmy bazę danych na dysk naszego komputera w celu utworzenia tego samego forum na podstawie tej samej bazy danych. Powodem było brak kontaktów z głównym administratorem i z dnia na dzień widzieliśmy coraz mniejsze liczby w statystykach - nic nie mogliśmy zrobić ku rozwojowi oprócz wgrywania dodatków na forum. Zmusiło nas to do zgrania tej bazy i utworzenia nowego forum, o podobnej tematyce. Wszystko odbywało się w zaufaniu - mieliśmy dostęp do FTP, jak i do panelu administratora, z którego można było tworzyć zrzuty baz.
Na dzień następny po otwarciu nowego forum, dostaliśmy wiadomość od głównego administratora (tamtego forum) o tym, że zostaniemy podani na policję za wykorzystywanie nieswoich prac i skopiowanie cudzej własności, oraz przez namieszanie w ich bazie (usunięcie wszystkiego - ale szybko po tym zostało to przywrócone). Przypomnę, że słowo "nieswoich" trochę mnie obraża ze względu na moje wcześniejsze i zarazem duże zaangażowanie w forum.
Sprzedający był w porządku - z nim można było się dogadać. Z nowym administratorem już niestety nie.
Zmierzając ku zakończeniu chciałbym się dowiedzieć co mi grozi za skopiowanie bazy bez żadnego włamania i utworzenia nowego, drugiego forum opartego na tej samej bazie.
Pozdrawiam
Na dzień następny po otwarciu nowego forum, dostaliśmy wiadomość od głównego administratora (tamtego forum) o tym, że zostaniemy podani na policję za wykorzystywanie nieswoich prac i skopiowanie cudzej własności, oraz przez namieszanie w ich bazie (usunięcie wszystkiego - ale szybko po tym zostało to przywrócone). Przypomnę, że słowo "nieswoich" trochę mnie obraża ze względu na moje wcześniejsze i zarazem duże zaangażowanie w forum.
Sprzedający był w porządku - z nim można było się dogadać. Z nowym administratorem już niestety nie.
Zmierzając ku zakończeniu chciałbym się dowiedzieć co mi grozi za skopiowanie bazy bez żadnego włamania i utworzenia nowego, drugiego forum opartego na tej samej bazie.
Pozdrawiam
Ostatnia edycja: