nowelizacja ustawy o informatyzacji...

• Autor wątku Autor wątku converge
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

converge

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam.

Usilnie i zarazem bezskutecznie poszukuję od jakiegoś czasu nowelizacji ustawy o informatyzacji działalności podmiotów realizujących zadania publiczne .
Przepatrzyłem stronę MSWiA na wszystkie sposoby i nadal nie mogę trafić na to czego szukam.
Wie ktoś gdzie można ową nowelizację znaleźć? Byłbym bardzo wdzięczny za jakiekolwiek linki.

Pozdrawiam.

Dziękuję bardzo za szybką i rzetelną pomoc, lecz to chyba nie to czego szukam.
Mianowicie, w poniższym linku jest opisana część zmian które wprowadza nowelizacja.

http://www.malopolskie.pl/Pliki/2009/Nowelizacja_zasad_informatyzacji.pdf

Porównując je z treścią ustaw zamieszczonych na stronie sejmu można zauważyć że nie są one kompletne. Dla przykładu ustawa w art. 1 określa swe cele i zasady. Są one wymienione w ośmiu punktach. W załączonym przeze mnie linku można zobaczyć że liczba owych celów zwiększa się do 10.
Są też różne inne nieścisłości i prawdę mówiąc sam nie wiem co mam już na ten temat myśleć.

Bo Panu chodziło jak widzę o plany nowelizacji.. które parlament jeszcze nie wprowadził, a dopiero odbywa się debata publiczna na ten temat...

Nie znajdzie Pan tego w ustawach, bo nie jest to jeszcze prawo obowiązujące... i narazie nie będzie dopóki sejm nie uchwali.

Z tego co widzę nawet nie ma projektu żadnego do tej ustawy - znajdziesz jakby co:Proces Legislacyjny 6 kadencja

Nie za bardzo śledze nowelizacje oraz proponowane pomysły do tej ustawy, może Pan napiszę bezpośrednio do dr Wiewiórowski - jest on adiunktem na Uni Gdańskim i tam znajdzie Pan kontakt - publicznie tu nie będe podawał :)

Ostatnia edycja:
Dzięki za pomoc. Dane są w tym linku który podałem, tak że skorzystam z nich. Pozdrawiam.

Powrót