noworodek zmarl po 3godz.zakazenie zainfekowalo mu pluca

• Autor wątku Autor wątku agusialewa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

agusialewa

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
trafilam do szpitala z powodu malej ilosci wod plodowych.okazalo sie ze mam nadczynnosc tarczycy i co z tym idzie za wysokie cisnienie.to byl 22tydz.ciazy.w 23tyg.+5dni otrzymalam 1 zastrzyk "cortizonu"i nastepnego dnia nastepny(na rozwiniecie pluc u dziecka).pobierano mi dwa razy dziennie krew do badania,robiono ctg i otrzymywalam tabletki na tarczyce i nadcisnienie.w 25tyg.ciazy+6dni wieczorem jak zwykle pobrano mi krew do badania(co sie pozniej okazalo nie byla ona przebadana)o 4rano mialam jeden bol na dole.nie moglam sie obrocic na zaden bok.lekarze stwierdzili ze dostalam zakazenie,pobrali mi krew i o godz.10.19urodzilam synka.1250gram,35centymetrow.niestety pluca byly tak zainfekowane ze dziecko nie mialo szans.synek zmarl po 3,5godziny.czy to ze nie przebadano mi krwi poprzedniego wieczoru moglo zmienic przebieg wydarzen?czy moze byc wina lekarzy to ze moj synek nie zyje???
bardzo prosze o odpowiedz.
pozdrawiam serdecznie.

na pytanie czyja to wina moze sie wypowiedziec sad, ni wiem czy ktos stad wezmie na siebie odpowidzialnosc
jesli ma pani jakies watpliwosci co do zachowania lekarzy i ich sztuki to proponuje poszukac w ksiazce tel adwokat specjalizujacego sie sprawach medycznych i z tym pytaniem zwrocic sie do niego.
powodzenia

Jak sie przypuszcza, ze lekarz popelnil blad, w Niemczech mozna zawiadomic "Medizinischer Dienst der Krankenversicherung" (organizacja ubezpieczen zdrowotnych) i poprosic o kontrole tej sprawy. To jest najlatwiejsza bezplatna mozliwosc. Trzeba sie zwrocic do swojego ubezpieczenia zdrowotnego.

Behandlungsfehler - MDK - Medizinischer Dienst der Krankenversicherung

Oprocz tego mozna zawsze zawiadomic prokurature, ktora oceni, czy zachodzi uzasadnione podejrzenie popelnienia przestepstwa.

Ostatnia edycja:
ius..coś tam:
co Twój post miał wnieść?

Powrót