Nowy pomysł

• Autor wątku Autor wątku Osa1234
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
O

Osa1234

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam
Jestem zwykłym szarym obywatelem studentem małym robaczkiem pod stopami wielkiego napietego rynku.mam pomysł na produkt który sam chciałem kupić myśląc że istnieje ale nie ma go na rynku. Nie jest to coś genialnego coś co wymaga badań naukowych zwykła rzecz do auta. Co zrobić żeby zarobić, z kim się tym podzielić żeby się sam pod tym nie podpisał. Nie mam kapitału żeby zacząć cokolwiek w tym kierunku. Ani projektu ani biznes planu nic poprostu pomysł na coś czego nie ma na naszym rynku. Gdzie z tym iść? Czy może najpierw zainwestować trochę grosza w prototyp? Nie wiem czy nie ma tego juz za granicą jak można sprawdzić czy ktoś nie ma na to patętu ile kosztuje patet jak i gdzie i za ile się to kupuje?

Zapewne chodzi Tobie o PATENT?
Nie zaś o ,,patęt", ani też o ,,patet".

man62 napisał:
Zapewne chodzi Tobie o PATENT?
Nie zaś o ,,patęt", ani też o ,,patet".

A tak masz słuszność, polonistyka to nie jest mój mocny punkt. Ale to chyba nie jest temat któremu powinien zostać poświęcany tu cenny czas. Więc jak nie na temat....

Co się stanie jeśli ktoś zacznie produkcje i dystrybucje produktu na któryś ktoś ma patent ?
Każdy pomysł można opatentować ? czemu np twórca warzywniaka nie opatentował pomysłu miał by globalny monopol.
Jak to wygląda od strony praktycznej. Rozumiem że tutaj nie będziecie udzielać darmowo kilkugodzinnego wykładu. Link przydatny ale głównie na polu teori.Nie bardzo wiem jak wgl to ugryźć. Może jakieś sugestie typu ''ja na twoim miejscu''

Osa1234 napisał:
... Nie bardzo wiem jak wgl to ugryźć....
To go nie gryź tylko czytaj ze zrozumieniem. Na stronie UP masz dokładnie wyjaśnione jak i opisany tok postępowania.

ok dzięki zawsze początek jakiejś drogi.
jak zdobędę miliony kopsne wam jakiś odsetek :)
temat do zamknięcia śmieci czy co tu się z nimi dzieje....

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót