Nowy zarząd

• Autor wątku Autor wątku nikiel
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

nikiel

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
czy zmiana zarządu spolki z o.o.musi byc zaswiadczona notarialnie ?Czy wystarczy zwykla umowa i podpisy czlonków nowego zarządu?

Bardzo prosze o odpowiedz!Jestem jeszcze mlody(20lat)boje sie ze ktos bez mojej zgody mogl mnie uczynic czlonkiem zarzadu zadluzonej spolki zoo:(Czy jest to mozliwe?

To chyba troszkę niepoważne zachowanie aby na bezpłątnym forum domagać się natychmiastowej odpowiedzi. Proszę być pewnym, że nic tak nie zniechęca do pomagania komuś jak taka postawa.

Powołanie członka zarządu nie jest zmianą umowy spółki i nie wymaga aktu notarialnego. Jednakże musi zostać złożony do KRS wzór podpisu każdego z członków zarządu a to robi już notariusz po sprawdzeniu tożsamości osoby skłądającej podpis.

Kto jest w zarządzie danej spółki może pan zobaczyć tutaj. http://pdi.cors.gov.pl/KRSSED/

Witam.

Co do zadanego powyżej pytania odnośnie zmiany w umowie notarialnej w przypadku zmiany członków zarządu chciałabym skonkretyzować sytuacje; a mianowicie czy gdy członkowie pierwszego zarzadu sa wymienieni w umowie notarialnej imiennie to nie obliguje to przy każdej zmianie osobowej do równoczesnej zmiany umowy? :what:

Proszę o odpowiedz :)

Nie, nie jest to zmiana umowy spółki.

Powrót