nóż motylkowy na lotnisku

• Autor wątku Autor wątku Smola123
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Smola123

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam serdecznie, mam pytanie czy ktoś może wie lub orientuje się jak kara może spotkać za posiadanie noża motylkowego w zgłoszonym bagażu na lotnisku? Sytuacja mniej więcej wyglądała tak, kilka dni temu leciałem do Norwegi i miałem w bagażu nóż motylkowy, został cofnięty bagaż i postawiony akt oskarżenia, napisałem oświadczenie że byłem nieświadomy że posiadanie takiego noża jest zabronione na terenie niemieckiego lotniska i jest to biała roń :confused: ( nóż zakupiony w sklepie wędkarskim ok 50 zł) czy ktoś może mi powiedzieć na jaką karę mogę liczyć i jak to się może zakończyć?:confused:

cos zle zrozumiales, w bagazu podrecznym to nie mozna miec, ale w walizce zabieranej przed wejsciem na lotnisko moze byc naprawde duuuuzo. Dla przykladu przewiozlem z El Salvadoru pamiatke w postaci maczety o dlugosci ostrza 50cm... Jak to sie ma do motylka? :P Napisz o jakim bagazu piszesz, czy podrecznym...

Witam, wszystko się zgadza, nóż był włożony do bagażu który oddaje się przy odprawie, nie w bagażu podręcznym który ma się przy sobie w samolocie,:mad: po prostu może potraktowano maczety jako pamiątki, a nóż motylkowy to w Niemczech biała broń!!! W życiu bym nie pomyślał, ale cóż trzeba czekać na wyrok i ponieść koszty swojej głupoty, mam wrażenie że niemiecka policja nadal nie lubi polskich turystów, poza tym potraktowano mnie jak przestępcę!!!! Pozdrawiam ;)

Powrót