Nr kont bankowych - skąd wziąść?

• Autor wątku Autor wątku taki--jeden
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

taki--jeden

Zbanowany
Odpowiedzi
180
Jest sobie Sp. z o.o., potrzebuję poznać nr kont bankowych tejże spółki. Czy jest jakaś możliwość poznania ich? W KRS takich danych nie znalazłem, ale może w Urzędzie Skarbowym albo Urzędzie Gminy?

Nie możesz napisać maila do firmy? Skoro chcesz ich nr konta, to pewnie chcesz im zapłacić. Więc chętnie Ci go podadzą ;)

Najłatwiej skorzystać z usług wywiadowni gospodarczej. Dla bardziej dociekliwych i mających więcej czasu - można "podszyć" się pod potencjalnego klienta takiej spółki (czasem uda się trafić aktualne konto czy ruchomości)

Nr konta jest potrzebny w celu zgodnym z tematyką tego działu;)

Ja im nie będę płacił, za to oni mi. Jest to firma zajmująca się sprzedażą i mają nawet sklep internetowy, ale prawdopodobnie żeby poznać jeden nr konta musiałbym zrobić jakiś zakup, nawet baterii za 19 zł.

Bardziej chodzi o poznanie wszystkich nr kont, jakie są na nich zarejestrowane.

Coś gdzieś czytałem, że w przypadku jednoosobowej DG dane takie można uzyskać w UG czy US, ale nie wiem czy to prawda i czy ze spółkami jest tak samo.

Osoba fizyczna nie uzyska informacji z Urzędu Skarbowego gdyż jest objęta tajemnicą skarbową.
Może to w jej imieniu zrobić komornik ale należy wszcząć postępowanie egzekucyjne.
Oprócz jakiegoś szczęśliwego trafu, oficjalnie przez urząd nie uzyska Pan takiej informacji. M.in. dlatego zleca się takie sprawy komornikowi.

OK, w takim razie temat do zamknięcia. Wszystko już wiem. Dziękuję.

Właściwie to mam jeszcze jedno pytanie.

Nakaz zapłaty w postępowaniu upominawczym.

Pozwany wnosi zarzut/sprzeciw.

Pytanie: Czy normalna rozprawa jest z automatu czy też ktoś merytorycznie patrzy na to, co pozwany napisze w zarzucie/sprzeciwie (czy teoretycznie może napisać, że się nie zgadza bo nie)?

Powrót