o co chodzi ?

• Autor wątku Autor wątku lumpy
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

lumpy

witam , poruszalem juz tutaj temat mojego zabranego prawa jazdy , dzisiaj dostalem wezwanie z prokuratury na badania psychiatryczne do szpitala neuropsychiatrycznego w miejscowosci xxx , o co chodzi z tym wezwaniem co oni znowu chca mi zrobic ?? prosze o info pozdrawiam

W Pana przypadku Prokurator najprawdopodobniej ma wątpliwości co do Pańskiej poczytalności.
Tego typu wątpliwości są zawsze jeśli podejrzany jest lub był uzależniony od alkoholu lub substancji psychoaktywnych (narkotyków), cierpi na choroby układu nerwowego etc.

nigdy nie leczylem sie psychicznie , nie jestem alkocholikiem, nie jestem narkomanem ani lekomanem , nie jestem nerwowy, wariatem rowniez nie jestem , po co te badania , od wypadku alkochol pije sporadycznie w malych ilosciach co nie znaczy ze przed go naduzywałem, skad ma miec watpliwosci co do mojej poczytalnosci . Ja mam zaledwie 19 lat i nigdy nie mialem problemów z głową!! nerwowy nie jestem ale teraz sie zdenerwowalem tym co przeczytalem . Na czym maja polegac te badania co będzie zalezne od ich wyników ?? :x

[cytat="lumpy"]nigdy nie leczylem sie psychicznie , nie jestem alkocholikiem, nie jestem narkomanem ani lekomanem , nie jestem nerwowy, wariatem rowniez nie jestem , po co te badania , od wypadku alkochol pije sporadycznie w malych ilosciach co nie znaczy ze przed go naduzywałem, skad ma miec watpliwosci co do mojej poczytalnosci . Ja mam zaledwie 19 lat i nigdy nie mialem problemów z głową!! nerwowy nie jestem ale teraz sie zdenerwowalem tym co przeczytalem . Na czym maja polegac te badania co będzie zalezne od ich wyników ?? :x

czyli teraz nie daj Boze zatrzesie mi sie reka i lekarz stwierdzi ze jestem alkocholikiem psychicznie chorym i do konca zycia nie bede mogl zrobic prawa jazdy ??

Po pierwsze proszę używać opcji "zmień", a nie pisać jeden post pod drugim.
Po drugie, nie znając materiałów sprawy możemy tylko zgadywać co było powodem takiego a nie innego postanowienia Prokuratury. Możliwym jest, iż Prokuratura prowadząca Twoją sprawę ma taki zwyczaj, iż wszystkich którzy popełnili przestępstwo w stanie nietrzeźwości badają psychiatrycznie.

Proszę nie popadać w paranoję. Badanie to jest zwykle jednorazowe, i jest wyłącznie na potrzeby postępowania karnego.

Powrót