O nieuczciwości!

• Autor wątku Autor wątku wojtex2121
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

wojtex2121

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Chciałbym uzyskać pomoc na takie nurtujące mnie pytanie. Czy mam prawo zamieścić w internecie na jakimś forum lub stronie internetowej opis mojej przygody z nieuczciwym pracodawca lub firma. Chodzi mi o to czy mogę napisać ze np. pracowałem u człowieka który miał na imię tak i tak nazwwsko na literke B. w takiej a takiej miejscowości i on nie zapłacił mi wynagrodzenia powiedzmy za tydznień pracy. Czy taka publikacja opierająca sie na moich przeżyciach i mająca na celu ostrzeżenia innych przed nieuczciwym człowiekiem łamie prawo?

Zamieścić możesz i to jak najbardziej bo Polska to wolny kraj.
Jedank w niedługim czasie możesz oczekiwać wezwania stawienia się w sądzie w sprawie o zniesławienie/zniewagę :o

Przecież nikogo nie obrażam, no i nie podaje nikogo z imienia i nazwiska, przecież zbieżność inicjałów może być przypadkowa i nie zamierzona. A moja wypowiedź jest tylko historią z mojego życia. Poza tym w takim razie czy nie łamią prawa użytkownicy i administratorzy strony: http://www.komentuj.pl gdzie można komentować nieraz w sposób mało pochlebny wszystkie strony internetowe a zarazem i poczynania firm i niektórych osób?

Powrót