S
scobell
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Dwa dni temu zostałem pobity w centrum Warszawy. Zgłosiłem to na policje. Sprawcy od razu zostali zatrzymani (kilku mężczyzn w wieku około 16-19 lat). To ja wskazałem ich policjantom patrolującym tamtejszą okolice. Wkrótce radiowozem wraz z kolegą (świadkiem) zostaliśmy przewiezieni do KMP. Spędziłem około 5 godzin. Podałem cały przebieg wydarzenia, jeszcze raz na zdjęciach wskazałem sprawcę (rozpoznałem jednego z nich). Teraz po dwóch dniach uważam jednak, że błędem było zgłaszanie tego pobicia na policję, bo mogę mieć kolejne nieprzyjemności z tamtymi typami, którzy mogli mnie zapamiętać. Moje pytania: Czy mogę teraz wycofać swoje zeznania gdy wcześniej mówiłem, że jestem ich pewien? Co teraz dzieje się ze sprawcami Czy dobrym argumentem może być fakt, że podczas zgłaszania pobicia byłem nietrzeźwy (1,2 promila). Jestem nieletni (17 lat i 10 miesięcy) i nie wiem czy nie będę miał jakichkolwiek konsekwencji w szkole. Na forum znajdował się już podobny temat z amfetaminą, ale myślę, że jednak to coś innego. Z góry dziękuje za jakiekolwiek rady i wskazówki. Pozdrawiam Scobell.