Obciążenie kosztami dłużnika... Pilne

• Autor wątku Autor wątku jaroszx
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jaroszx

Użytkownik
Odpowiedzi
60
Zwięźle i na temat:
Dług w presco -> przedawniony-> postanowienie z sądu o uchyleniu klauzuli wykonalności/przekazanie sprawy do sądu w Gdyni -> pismo od komornika o umorzeniu postępowania i obciążeniu kosztami dłużnika -> jak napisać odwołanie/skargę proszę o wzór.

Sprawa bardzo pilna (przyznam że nie mam czasu wertowania 300str różnych wątków, pseudo dłużniczką jest Babcia, ja mam za 2tyg weselę, więc proszę o pomoc)

Ty nie masz czasu, a oczekujesz, że ktoś poświęci swój czas aby pisać o czymś co było maglowane na forum dziesiątki razy? :o
Odpowiedź zwięzła i na temat: zdecydowanie najlepszą dla Ciebie metodą na zaoszczędzenie czasu będzie udanie się do prawnika w realu...

Dziękuję za pomoc na Was można zawsze liczyć. Pozdrawiam.

Czego sie spodziewales?Ze ktos napisze za Ciebie pismo?

Jezeli masz takie podejscie to zapraszam Cie do pracy w mojej firmie - oczywisice za darmo.

Troche szacunku do czyjejs pracy,dlugi przedawnione sie placi ale to kwestia etyki i kultury czlowieka.

Wzór pisma jakie systosowałem, ma to ład i skład?

Gdynia, dnia 24 lipiec 2013

Do
Sądu Rejonowego
w Gdyni

Wierzyciel: Presco Investments s.a.r.l
ul. Wojska Polskiego 49b
64-920 Piła

Dłużnik: #####

Wartość egzekwowanego
roszczenia:####

SKARGA
Na obciążenie kosztami egzekucyjnymi dłużnika sygn. Akt Km###

Wnoszę o:
1. Umorzenie kosztów egzekucyjnych w wysokości ###.
2. Obciążenie kosztami egzekucyjnymi wierzyciela.

UZASADNIENIE

Wskutek podania przez wierzyciela nieprawidłowego adresu zamieszkania, Sąd Rejonowy Lublin-Zachód dnia 13 sierpnia 2012 roku wydał postanowienie o nadaniu klauzuli wykonalności nakazowi zapłaty w sprawie o sygn. Akt Nc-e ###.
Dnia 29 maja 2013roku Sąd po skutecznym wniesieniu sprzeciwu Dłużnika nadał utratę mocy nakazu zapłaty w całości. Dnia 12 czerwca 2013 Komornik Sądowy przy Sądzie Rejonowym w Oświęcimiu ### orzekł o umorzeniu egzekucji oraz obciążył kosztami egzekucji Dłużnika, co w odczuciu Dłużnika jest dla niego krzywdzące.

.......................................

Powrót