Obciążenie zwrotne PayPal.

• Autor wątku Autor wątku Soulpete
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Soulpete

Witam, klasyczna sytuacja na paypal. Po krótce, ja jako sprzedający towar w formie elektronicznej dogadałem się z gościem, on przelał 40 zł ja chciałem przelać je na konto ale nie zdążyłem, moje środki zostały wstrzymane do wyjaśnienia sporu. Koleś stwierdził, że nic ode mnie nie dostał. Po czasie przekształcił spór w roszczenie. Pieniądze te nie znalazły się na moim koncie bankowym. Przez jakiś czas miałem połączone konto i kartę nic nie potwierdzone, e mail i dane też zmyślone gdyż potrzebowałem tego konta na chwilę. Saldo mojego konta wynosi 0,00, kwota sporu 40 a wstrzymane środki 37 z groszami. Mimo tego, napisałem komentarz do roszczenia, że maja mu odesłać wstrzymane śridki i zamknąć sprawę. Czego mogę się w tym przypadku spodziewać? Olać? Bo nie bardzo wiem. Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam :)

Prawie każda osoba na forum habilitowała się w temacie "obsługa rachunków PayPal" i takie odpowiedzi to bułka z masłem, szczególnie jeśli opisałeś spór tak czytelnie (spodziewaj się 100 natychmiastowych odpowiedzi) :tuptup:
Klasyczna sytuacja, czyli wyłudzenie... na PayPal.

Ostatnia edycja:
Nie chodzi mi o odzyskanie środków, po prostu nie chcę mieć problemów. Czyli w najgorszym przypadku oni po prostu zwrócą mu te wstrzymane środki?

Czytam między wierszami, że "coś" jednak tam kombinowałeś, więc poniesiesz tego konsekwencję. Tyle w temacie. Uczymy się życia na błędach, lepiej to robić na cudzych.

Proste, otwierasz kodeks karny, tam gdzie masz wyłudzenie. I wszystko wiesz.

Ja nic nie chciałem wyłudzić i nie wyłudziłem bo nawet nie dostałem tych pieniędzy. Ja chcę dowiedzieć się co paypal robi w takich sytuacjach i jak to wszystko wygląda. A tu mnie traktuje się jako oszusta?

Ostatnia edycja:
Soulpete napisał:
Witam, klasyczna sytuacja na paypal. ... Przez jakiś czas miałem połączone konto i kartę nic nie potwierdzone, e mail i dane też zmyślone gdyż potrzebowałem tego konta na chwilę...
co mówi regulamin PayPal? i w ten sposób zawierałeś umowy?

Oprócz tej transakcji nie przeprowadzałem żadnych innych, dane podałem takie a nie inne gdyż po prostu cenie sobię moją prywatność i nie chciałem, żeby moje prawdziwe dane były przetwarzane dalej przez obce mi osoby. Dostałem pieniadze na konto paypal, wysłałem umownego maila, wstrzymali przelew na konto bo koleś zgłosił spór, że rzekomo nie dostał nic ode mnie. Pieniądze są wstrzymane, nawet o nie nie walczę, po prostu szkoda mi na to czasu. Nadal nie rozumiem czemu osądziłeś mnie jako oszusta. Klarownie przedstawiłem sytuację i oczekiwałem odpowiedzi co do dalszych możliwości. Moje pytanie brzmi: PayPal cofnie mu te pieniądze i na tym sprawa się zakończy? I proszę tym razem o odpowiedź a nie pytanie na pytanie, pozdrawiam i dziękuję za niedokońca satysfakcjonujace mnie odpowiedzi. Nie traktuj tego jako złośliwość, bo nie to mam na celu.

A jak chcesz być traktowany, skoro podajesz fałszywe dane i posługując się nimi dokonujesz transakcji?

Dobrze, skoro tak to widocznie moja wina. Nie zapoznałem się w ogóle z tym serwisem. Mianowicie ponawiam pytanie: spotkał się ktoś kiedyś z takim czymś? Co teraz?

Jeśli się nie obronisz, nie wysłałeś zakupionego fanta za potwierdzeniem odbioru. Paypal zwróci w ramach sporu całą kwotę jaka została zabezpieczona na Twoim koncie a była równowartością transakcji kupującemu i..................... po temacie.

Powrót