Obciązenie zwrotne Paypal

• Autor wątku Autor wątku k0nr4d
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

k0nr4d

Użytkownik
Odpowiedzi
34
Witam,
Situacja następująca - od wielu lat uzywam Paypal jak o system płatnosci by klienci nam placili. Wielokrotnie ta firma pozwoliła klient w zasadzie ukraść nasze uslugi (elektroncizne) poprzez system sporów mimo dowodów że praca została wykonana.

Ostatnio ktos wytoczył spór 5 miesięcy po transakcji (3 mies po zakonczeniu pracy). Praca ta została odebrana przez klienta, i klient był zadowolony wedlug maili. Podczas sporu klient zrobił obciazenie zwrotne przez karte kredytową. Krótko mowiąc - zagraniczny klient chciał i robote, i kase spowrotem. Otrzymałem wiadomość ze bank klienta zwrocił mu pieniądze. Poprosiłem Paypal o kopie dokumentów od banku oraz ich odpowiedzi na te dokumenty, ale odmowili wydania tego twierdząc że nie pozwali na to ich regulamin prywatnosci i że wymagają nakaz sądówy zeby to ujawnić. Nie zamierzam zwracać im cokolwiec bez dowodów tego wszystkiego - i tym bardziej chce zobaczyc co oni wyslali w odpowiedzi do obciazenia zwrotnego skoro wysłałem im dowody że klient dostał projekt oraz że był zadowolony, i dla czego bank zwrócił pieniądze przy obciązeniu zwrotnym 176 dni po transkacji.

Z tego co wiem, to oni sprzedają pozniej ten dług do firmy Arvato - i na to jestem oczywiscie przygotowany i zamierżam się przed nimi bronić. Kiedy Arvato się odezwie, to czy mam prawo od ich żadać dowód dlugu i czy jak o firma windikacyjna mają obowiazek mi takie cos dostarczyc? Paypal tego nie wyda (przynajmniej mi), i to jest jedyny dowód na to że wogule jakis dług jest.

Zmienili kilka dni temu regulamin, i chciałem zamknąc konto kompletnie. Pisze w mailu o zmianie regulaminu zeby zamknac konto jezeli się nie zgadzam. Nie pozwala ich system mi zamnkac konto przez ujemne saldo. Napisałem im maila, zeby zamkneli konto bo się nie zgadzam na zmiany. Czy oni wogule mogą moje dane osobowe przekazać w takim wypadku do Arvato skoro nie mają juz moją zgode co do regulaminu?

Nie uzywam konto od poczatku tego spóru, bo po znalazłem w zasadzie przez to wsyzstko znacznie tansze rozwiązanie płatnicze.

Ostatnia edycja:
Kiedy Arvato się odezwie, to czy mam prawo od ich żadać dowód dlugu
Żądać możesz od kogo chcesz i czego chcesz, ale...
czy jak o firma windikacyjna mają obowiazek mi takie cos dostarczyc
Nie.

Napisałem im maila, zeby zamkneli konto bo się nie zgadzam na zmiany.
To napisz to samo, tylko na piśmie, a nie mailem. I zapomnij.

Powrót