Obiżenie oceny za ucieczke z lekcji

• Autor wątku Autor wątku Janoosh
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

Janoosh

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam. Jestem uczniem liceum. Dzisiaj wyjątkowo wyszedłem wcześniej z lekcji wychowania fizycznego, aby zdążyć na autobus. Zapomniałem poinformować o tym nauczyciela. Było to około 7-5 min przed końcem lekcji. Za to wstawił mi w dzienniku ndst z aktywności. Wychodziło mi bdb, teraz wychodzi mi dst. Zaznaczam, że w czasie mojej obecności na lekcji brałem w niej aktywny udział, więc według mnie jest to lekko niesprawiedliwe. Raczej powinien wstawić mi nieobecność, bądź uwagę, a nie sięgać od razu do takich radykalnych środków. Z góry dziękuję za odpowiedź :)

Ja bym na twoim miejscu po prostu poszedł do nauczyciela i go przeprosił za zlekceważenie. Pamiętaj, że to on odpowiada za ciebie podczas lekcji. Miałby poważny problem, gdybyś zamiast do autobusu trafił pod autobus...

Jeszcze ciekawsze jest to, iż nie dość, że wpisał mi 1 z aktywności, to jeszcze obniżył ocenę o jeden stopień. Tak więc miałem gładkie 5, po ndst mam 4,2 ale jeszcze do tego obniżenie czyli wychodzi mi dostateczny. Co tu dużo mówić, przegiął bardzo.

I Ty też przegiąłeś, ot tak sobie znikasz z lekcji???? A gdyby coś Ci się stało?

Wiem o tym, jednak nie jest to powód do obniżenia oceny za przedmiot. Jak już to jakaś nagana bądź uwaga i tyle.

Jeżeli nie jest to zgodne z WSO to zgłoś sprawę do dyrekcji.

Powrót