Obniżona ocena z zachowania

• Autor wątku Autor wątku kajka28
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kajka28

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam wszystkich,
Mam pytanie, czy na ogrodzonym terenie szkoły można parkować samochód dosłownie 3 metry od wyjścia ze szkoły, pomimo że za ogrodzeniem jest parking.
Mam problem, ponieważ mój 12 letni syn wychodzą ze szkoły nieumyślnie rzucił butami kolegi, niestety jeden z nich wylądował na dachu owego samochodu. Dodam, iż tego incydentu nikt poza jego kolegami nie widział, a samochód pozostał w nienaruszonym stanie. Po kilku dniach sprawa wyszła na jaw przy innym incydencie i obniżono zachowanie mojemu synowi do nieodpowiedniego między innymi, dlatego, że się przyznał i koledzy to poświadczyli. Wychowawca stwierdził, a co by było gdyby rozbił szybę i ktoś się skaleczył, na to Pani dyrektor poinformowała mnie, że to samochód kierownika gospodarczego i to pożyczony, od siebie dodam, że to audi.
Proszę o pomoc, nie wiem, co robić dalej, a uważam, że uwaga to wystarczająca kara.

kajka28 napisał:
ponieważ mój 12 letni syn wychodzą ze szkoły nieumyślnie rzucił butami kolegi
Bardzo proszę o wyjaśnienie, w jaki sposób następuje nieumyślne rzucenie butami (czyimikolwiek)?

Wychodząc ze szkoły syn z kolegami rzucali, odrzucali sobie nawzajem trampek. Syn stojąc tyłem do samochodu rzucił butem, który trafił w samochód, po prostu nie zrobił tego z premedytacją, to miałam na myśli pisząc nieumyślnie. Stan auta - nienaruszony

Ale ja nie prosiłam o osądzanie mojego dziecka, on wie, że nie powinien tak robić. Mnie chodzi o to czy to auto tam powinno w ogóle stać, skoro poza ogrodzenie jest parking. Auto stoi dosłownie przed schodami, wyjściem ze szkoły równolegle do tych schodów.

Powrót