obowiązki gospodarza

• Autor wątku Autor wątku Pawel 1970
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Pawel 1970

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam!!Czy są zawarte gdzieś w kodeksach obowiązki gospodarza domu w stosunku do swoich gości??

Żartujesz?

Oczywiście, że jest taki kodeks:
wielka-ksiega-savoir-vivre-u-1.jpg

Miałem na mysli to,czy gospodarz zapraszając gości do swojego domu obowiązany jest do zagwarantowania im bezpieczeństwa,czy w każdej chwili może z nimi zrobić co mu się podoba??

Brzmi może i ciekawie tylko w rzeczywistości nie zawsze jest az tak bardzo wesoło.Jeżeli za odmienność poglądów od pozostałych uczestników imprezy gospogarz każe ci wy...z jego mieszkania i stawia się do bicia,to wydaje mi się,że chyba z gospodarzem domu coś jest nie tak....albo mi się tak tylko wydaje...

Pawel 1970 napisał:
stawia się do bicia

jeżeli Ci groził albo pobił, to w grę wchodzi odpowiedzialność karna, jeżeli tylko kazał Ci wyp...., to należy opuścić cudze mieszkanie, zgodnie z wolą właściciela. ;)

Wykup sobie OC w życiu prywatnym. Zawsze może się zdarzyć,że oblejesz kogoś goracą kawą, ktoś spadnie, bo schody mokre, pęknie rura w łazience i zalejesz sąsiadów, Twój pies pogryzie kogoś itp.
Za umyślne szkody lub rażące niedbalstwo odpowiadasz z własnej kieszeni.
Bójka gości nie jest Twoją winą.

Bardzo dziekuję wszystkim za komentarze.To był po prostu brak wychowania...trzeba unikać takich ludzi i miejsc,ale wszystkiego człowiek z góry nie jest w stanie przewidzieć.Nauczka na przyszłość.Jak najdalej od takich typów.

Powrót