Obowiązki informacyjne PUP

• Autor wątku Autor wątku AnjulaC.
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

AnjulaC.

Użytkownik
Odpowiedzi
38
Chciałam się dowiedzieć od kiedy do kiedy i w jakiej formie UP ma obowiązek informować kogo , gdzie i na jaką formę aktywizacji wysłał ?
Bo że taki obowiązek jest to wiem.

Bo że taki obowiązek jest to wiem.
A skad pani wie? Bo wprawdzie jestem świadom obowiązków związanych z kontrolami wojewody czy audytem zewnętrznym,ale nie kojarzę jakichś szczególnych obowiązków "statystycznych"

Zgodnie z art. 59b ust. 1 ustawy o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy PUP ma obowiązek zamieścić wykazy pracodawców i osób, z którymi zawarto umowy w sprawie:
- refundacji kosztów wyposażenia lub doposażenia stanowiska pracy,
- jednorazowej refundacji poniesionych przez pracodawcę kosztów z tytułu opłaconych składek na ubezpieczenia społeczne w związku z zatrudnieniem skierowanego bezrobotnego,
- prac interwencyjnych,
- stażu,
- przygotowania zawodowego dorosłych,
- robót publicznych.
Wykazy te są podawane przez PUP do wiadomości publicznej poprzez wywieszenie ich na tablicy ogłoszeń w siedzibie urzędu na okres 30 dni.

Ma obowiązek zamieścić na okres 30 dni, ale od kiedy ?
Od 1 stycznia, pod koniec roku od 1 grudnia ?
Jest jakaś data od którego umieszcza na okres 30 dni.

Od dnia zawarcia umowy. Natomiast absolutnie nie ma prawa upubliczniać kogo, tzn. którego bezrobotnego skierował na daną formę aktywizacji.

Ostatnia edycja:
Nie chciałam zakładać nowego tematu ale chciałam o coś spytać.
Mianowicie w moim PUP pojawiło się ogłoszenie o pracę, spełniam wymagania formalne ale termin składania dokumentów mija dzisiaj nie mogę ich złożyć osobiście dzisiaj, mogę wysłać pocztą i tak zrobię ale więc dojdą najpóźniej jutro.
W ogłoszeniu nic nie zastrzeżono o sposobie składania dokumentów podano tylko termin składania.
Pytanie czy mogę je złożyć i mi uznają.

Ostatnia edycja:
AnjulaC. napisał:
termin składania dokumentów mija dzisiaj
Ja uważam, że "fizycznie" powinny być złożone w PUP najpóźniej dzisiaj. Ale proszę zadzwonić do swego PUP.

Powrót