Obowiązki przy ustaleniu widzeń z dzieckiem

• Autor wątku Autor wątku karinktonek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

karinktonek

Użytkownik
Odpowiedzi
40
Witam, piszę właśnie wniosek do Sądu o ustalenie widzeń z córeczką . Chcę napisać o możliwość zabierania córeczki co weekend , z racji tego że jestem kierowcą i nie zawsze będę mógł odebrać córkę i odwozić od matki dziecka ,czy w takiej sytuacji , bez żadnych konsekwencji będzie mogła robić to moja mama. Głupie pytanie ale cóż prawdziwe moje nie doszła żona nienawidzi mojej mamy i nie chcę się z nią widywać nawet na sekundę

W postanowieniu o ustaleniu kontaktów zamieszcza się także informacje kto dziecko odbiera z jego miejsca zamieszkania więc trzeba napisać we wniosku, że chciałby Pan by córkę z jej miejsca zamieszkania odbierał Pan lub pana mama.

Jak wygląda sprawa kiedy nie będę mógł wziąć córeczki do siebie w wyznaczonym terminie, słyszałem że matka dziecka może złożyć wniosek do sądu o ukaranie mnie czy to prawda

Nie używaj zwrotu "widzenia", to nie więzieniem.
Warto w sądzie przedstawić sytuację, masz zawód taki a nie inny i proponujesz takie i takie terminy spotkań z możliwością odwołaniach z powodu trybu pracy. Możesz zaproponować inny termin, jeśli akurat nie będziesz mógł spotkać się z dzieckiem.
Pojedyncze, rzadkie i uzasadnione "przerwy" nie powinny być problemem dla sądu.

Poczekaj na orzeczenie sądu ! jeśli dasz radę być osobiście to super - przedstawisz ten swój punkt widzenia , jesli nie pozostaw temat pełnomocnikowi - na pewno da radę !!!
ale patrząc na to co wyprawiają ,,mamusie " czyli ,,bestie" - to nie spodziewaj się że będzie dobrze !!! dziecko za nim nie dorośnie będzie manipulowane i sterowane przez matkę !!! a Matka zawsze Ci utrudni ,,wszystko " kontakty (rozmowy tel ) , i spotkania !!
i żadne Twoje później monity o pomoc - nic nie pomogą !!!

Powrót