Obraza i groźby przez internet.

• Autor wątku Autor wątku vialink
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
V

vialink

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Jestem nowy na forum, i nie bardzo wiedziałem gdzie ulokować ten temat, jeżeli źle napisałem - przepraszam.

Mój znajomy dostał wiadomość o takiej treści:

[cytat:1l0rkxep]
Czytaj Prywatną Wiadomość
Od Adi
Data February 01 2008 14:26:51
Temat WITAM
KURWA SZMATO ZJEBANA MASZ KURWA W PIZDE OD NAS 6 PO SZKOLE MOZESZ SE KURO NIE IOSC DO SZKOLY WRCAC Z KUMPLAMI ITD.. MY I TAK PRENDZEJ CZY POZNIEJ CIE ZABIJEMY1

>>>>>>>>>> SEX.PL <<<<<<<<<<<<<<

------
ZABIJEMY CIE! POS SZKOLE MIEDZY 5-7 LUTYM MOESZ WTEDY NIE ISC OD SZKOLY ALE I TAK CIE KIEDYS DORWIEMY I ZLEJEMY CI DUPE PIZDO
[/cytat:1l0rkxep]

Co można zrobić tej osobie, i czy da sie załatwić to jakoś tak, żeby mój znajomy nie musiał chodzić na policje itp.
A jeżeli nie, to czy warto to robić? Co grozi tej osobie za wysyłanie takich rzeczy? Dodam jeszcze, że ten Adi utworzył kilka podobnych tematów, na forum... które prowadzi mój znajomy. Dodał również kilka obrażających filmów oraz wiele wypowiedzi w Shout Boxie.

po prostu małolaci nudzą się

Tutaj można przywołać art. 190 KK. Aczkolwiek w mnie, są to szczeniackie wybryki - chociaz w świetle tego co się nieraz czyta i słyszy w mediach to różnie to bywa.. Jak przypuszczam te osoby nie mają nawet 17 lat, tak? Wszystko zalezy od okoliczności sprawy, wczesniejszych wydarzeń i przyczyny takich gróźb - potem można myśleć o podjęciu jakiś kroków.

Powrót