Obrażanie w internecie

• Autor wątku Autor wątku gela22
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

gela22

Użytkownik
Odpowiedzi
36
Witam. Chciałabym się dowiedzieć, czy mogę ubiegać się o zadośćuczynienie oraz naprawienie zepsutej reputacji. Sytuacja wygląda następująco na spottet miasta ludzie wymieniali poglądy dotyczące działek ROD, braku wody i Pani prezes. Też wyraziłam swoje zdanie, nikogo nie obrażając na co odpowiedziała mi Pani prezes cyt:" radzę zmienić leki albo lekarza" poczułam się urażona , gdyż insynułuje mi chorobę psychiczną. Czy w takiej sytuacji jest możliwa wygrana w sądzie za obrażanie w internecie? Jeśli tak co należy zrobić, aby założyć taką sprawę ( nigdy nie miałam doczynienia z sądami).

Co dokładnie napisałaś w komentarzu? Można nikogo nie obrażać a tekst który się napisało może wskazywać na zaburzenia psychiczne. Więc my nie wiemy dlaczego pani prezes tak napisała.

Zaczeło się od wpisu: " niestety z Panią prezes nie można normalnie porozmawiać i się jakoś dogadać.Widzę że nie tylko my mamy już dość" odpisała na to wzajemnie. Później był komentarz z mojej strony " i dalej Pani ciągnie dyskusję, to już staje się powoli mało śmieszne , jak widać wielu działkowców ma podobne zdanie.Pani prezes może warto zachowywać się tak jak, jak na tą funkcję przystało" a ona wtedy odpisała cyt" radzę zmienić leki albo lekarza". Więc odpisałam. " Ja prowadzę z Panią merytoryczną dyskusję, proszę nie przekraczać pewnych granic , bo w przeciwnym wypadku będę musiała podjąć jakieś poważniejsze działania wobec Pani osoby.Ja nie obrażam, a to co Pani pisze o ludziach których nie zna, świadczy tylko o Pani". Odpisała mi powodzenia . Ignorowałam ja, więc za godzinę znowu napisała Powodzenia. Jest specyficzna kobieta, dziś widziałam ją będąc na zakupach, ignorowałam a ona przechodząc koło mnie, burczał coś pod nosem.

Powrót