Obrona pracy dyplomowej

• Autor wątku Autor wątku Tomasz221
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

Tomasz221

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Szanowni Państwo,
jestem niestety studentem uczelni Collegium Humanum. Wcześniej studiowałem administrację na innej uczelni i nie wiem co mnie podkusiło żeby aplikować na te uczelnie.
Teraz w obliczu afer brak jest jakiegokolwiek kontaktu z uczelnią. Mają bajzel wewnętrzny, nie wiadomo co zrobić. Stoję praktycznie przed obroną, wszystkie przedmioty mam zaliczone, pracę dyplomową napisaną i zaakceptowaną przez promotora, a dalej nie wiadomo co z przyszłością.

Pytanie co można w tej sprawie zrobić o ile w ogóle można. W sensie, jak wyegzekwować szybką obronę, ponieważ planuje pójść na doktorat, ale wszystkie plany jak na razie nie wypaliły.

Pytanie czy w ogóle można również wyegzekwować zwrot pieniędzy za zmarnowane studia, chociaż z drugiej strony nie wiadomo co podeprzeć w ewentualnym sporze sądowym.

Bardzo prosiłbym o poradę co w ogóle można zrobić. Czy czekać tutaj cierpliwie na obronę czy przenosić się gdzieś indziej i egzekwować zwrot kosztów.

Ciężka sprawa, Collegium Tumanum jak sama nazwa wskazuje ... służy do noszenia granatów. Sorry, taki żart, nawiązanie do bardzo starych żartów.

Ale praktycznie dyplom tej "uczelni" raczej niewiele pomoże, lepiej chyba nie mieć żadnego.

Szczerze współczuję ludziom którzy w dobrej wierze tam studiowali. Znam osobę która zrobiła tam MBA - w dobrej wierze - i teraz się tego wstydzi i usunęła tę informację ze swojego profilu.

Zwrot pieniedzy - może na drodze cywilnej, ale czy będzie z czego egzekwować? Raczej nie.

Czekać na obronę - moim zdaniem bez sensu.Jak powyżej, nikt już nie będzie respektował dyplomu tej "uczelni". Zresztą pewnie niedługo stracą prawo ich przyznawania.

Z praktyki studiowania na kilku uczelniach - niestety zaliczenia trudno przepisać. Czasem w bólach się da, ale przy zaliczeniach z Collegium Tumanum wykładowcy będą się bali.

Polecałbym raczej rozpoczęcie studiów ponownie na porządnej uczelni i ściganie personalnie rektorów i innych osób odpowiedzialnych za Collegium Tumanum na drodze sądowej .

Ostatnia edycja:
Powrót