Obrońca z urzędu

• Autor wątku Autor wątku dziewczyna_wampira
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
D

dziewczyna_wampira

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam! Potrzebuje porady prawnej!
Moj mąz przebywa w AŚ, złozył wniosek o obrońce z urzedu oraz o poręczenie majatkowe.
1.Czy któs wie ile sie czeka na obronce?
Mąz jest zatrzymany na 3 miesiace, prokurator mi powiedzial ze pod koniec grudnia przekaze papiery do sadu, i wtedy mam skladac wniosek o poręczenie majątkowe bo on w tej chwili go nie wypusci.
2. Czy Sąd jest bardziej przychylny do wydania kaucji niz prokurator?
I jeszcze jedno pytanie odnosnie niepoczytalnosci w chwili przestępstwa.
Mąz chce zeby przeprowadzili na nim badania psychologiczne i psychiatryczne;
3. Czy musi pisac podanie o przeprowadzenie badania, czy kazdy podejrzany przechodzi takie badania?
4. Co mogłoby złagodzic kare jesli ma zarzucane kilkanascie rozbojów, przyznal sie do czynów;( kolega który go w to wpakowal go sprzedal) aresztowali go miesiac po naszym slubie, wyraza skruche co do czynu.
On ma nadzieje ze uznaja go za niepoczytalnego w chwili przestepstwa ale ja sie boje bo on jest normalny tylko byl pod wpływem alkoholu i srodkow odurzajacych (ograniczona poczytalnosc).

dobra to pomińmy kwestie obroncy! pewnie zdazy do lutego:)
Wiem komu przysluguje obronca, jak napisac wniosek. itp ale nikt nie napisal tu ile na ogół sie czeka na obońce
przeczytałam linki, dzieki ale nie przeczytalam tam nic co mnie interesuje

Ostatnia edycja:
to trzeba dokłądniej poczytać;

a jak nie to pójść do obrońcy z wyboru, zapłącić mu;p

A kolega jak go wpakowal? Zwiazal go w plastykowym worku i nosil ze soba na rozboje? Zlituj sie kobieto! Rozboje to jedne z powazniejszych przestepstw. A "zolte papiery" nie sa wydawane wszystkim chetnym. Alkohol i srodki odurzajace nie powoduja zmniejszenia odpowiedzialnosci za czyn.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót