Obserwowanie profilu

• Autor wątku Autor wątku mineralnakocica
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mineralnakocica

Użytkownik
Odpowiedzi
173
Czy jezeli obserwuje kogos profil np 30razy dziennie to jezeli ta osoba sobie nie zyczy a ja dalej to robie to jest karalne?

Rozumiem, że siedzisz/stoisz/leżysz koło kogoś i patrzysz na twarz tego kogoś zwróconą do Ciebie profilem? To nie jest zabronione.

Jak sobie nie zyczy,to nie ogladaj!!!
Ja bym to "podciagnela"pod...stalking,nekanie.
No,ale chyba "ogladanie profilu"nie jest karalne.
Ta osoba powinna ciebie zablokowac.
Dziewczyno-nie narzucaj mu sie! Miej honor!

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Chyba jednak chodzi o profil na portalu społecznościowym. Takie mam wrażenie. Moim zdaniem nie naruszyła Pani prawa. A moderator jak zwykle piętnuje brak precyzji wypowiedzi.
Dla niektórych stalkingiem jest przejeżdżanie obok jego domu. Policja pewnie ma masę roboty...

nowa 50 napisał:
Poprostu dziewczyna "neka"go psychicznie.
Padłem. No to mamy radosną interpretację stanu faktycznego. A mnie nęka taka jedna Pani w osiedlowym spożywczaku, bo się do mnie uśmiecha.

Coscie sie mnie uczepii!
Wy byscie nie czuli sie "nekani",gdyby dziewczyna was na okraglo obserwowala?
Zauwazcie,ze slowo "nekanie"pisze w cudzyslowiu.Mowi wam to cos?

tak chodzi o portal społecznościowy czyli jak siedze na czyims profilu nic nie pisze nie pisze komenatrzy nie obrazam to sobie moge siedziec i 100 lat i nic mi nie grozi

Jeśli nie szkoda Ci życia, to możesz.
Przenoszę do HP.

to nie dotyczy mnie ! kolezanka ma pewien problem i chce sie dowiedzieć czy moze cos z tym zrobic bo zablokowala goscia a on nowe konto założył

No wlasnie, ciekawe jak to jest. Ja pare razy weszlam na profile nieznanych mi osob - klikajac od jednego zdjecia, do drugiego (akurat psy byly na tych zdjeciach, uwielbiam psy) i dostalam obrazliwe maile od tych osob, ze "jestem pedofilka" (nawet wczesniej nie zwrocilam uwagi na to czyje profile ogladam, bo mnie tylko te psy interesowaly - a to pewnie gimG bylo), ze zglosza mnie na policje ze ogladam ich profile czy cos tam :D No smiechu warte. Ale widze, ze ktos sie jednak tym przejal, to moze i ja powinnam ;)

skoro AG_MAZ napisała że jezeli mu nieszkoda zycia to mzoe siedziec

Zakładając profil w takim miejscu należy liczyć się z tym, że ludzie to będą oglądać. Takie czasy.
Z tego co wiem, to np. FB ma kilka stopni prywatności, wiec można sobie ustawić co i kto może oglądać.

ale jak ten gośc z 200raz dziennie jest to co .

No nic.
Zawsze może usunąć konto.

No cóż dziękujemy Bardzo za poświęcony nam czas

Przecież na Facebooku jest coś takiego jak ustawienia prywatności.
Albo komuś nie chce się tam poszperać i zrobić co trzeba, albo nie ma świadomości albo chce być nękany przez niepotrzebne wpisy bo to go nakręca.
Ja to nazywam masochizmem.

Kerimus napisał:
Przecież na Facebooku jest coś takiego jak ustawienia prywatności.

"Profile" nie koncza sie na facebooku :P czy autorka gdzies napisala, ze o facebooka chodzi?

Powrót