Obwieszczenie

• Autor wątku Autor wątku joanna_prawnik
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Jednym się obwieszcza a drugim rozporządza.

joanna_prawnik napisał:
czym różni się obwieszczenie od rozporządzenie? Wie może ktoś

Przede wszystkim mocą obowiązującą. Rozporządzenie jest źródłem prawa powszechnie obowiązującego, o czym przesądza art. 87 Konstytucji. Specyfika tego aktu została wyjaśniona w art. 92 tejże. Reszty chyba tłumaczyć nie trzeba, skoro w nicku masz wpisane "prawnik"...

a zarządzenie od obwieszczenia??

argument_walidacyjny dzięki za odpowiedź.

joanna_prawnik napisał:
a zarządzenie od obwieszczenia??

Ach te dzieci...:smile:
Człowiek odejdzie na chwilę od komputera, a one wskakują za klawiaturę...

A potem się dziwią, że nie ma pracy dla "prawników".

joanna_prawnik napisał:
a coś bardziej konstruktywnego..? Piotrze;>

Nie dziw się, że Forumowicze tak reagują na te pytania. Takie zagadnienia jak źródła prawa znane są już studentom drugiego roku. Sugeruję poczytanie podręczników do prawa konstytucyjnego i administracyjnego.

W jednym ze wcześniejszych postów napisałaś, że zamierzasz robić doktorat. To żart, prawda?

absolutnie, rzaden żart. Co wiecej, jestem na 1r. aplikacji:)

kłuje w oczy pytanie o najprostrze.., szkoda że nikt nie podejmuje się postowania ambitniejszych wątków.. No cóż, wdzięczność za każdy komentarz.

Panie Januszu, nie wiem jak zmienić nick.

argument_walidacyjny nie dziwię się. Uważam jednak, że forum to luźna wymiana zdań, doświadczeń wiedzy. Myślisz, że powinni się, tak jak jak i inni forumowicze przejmować i stresować tym co się piszę, jak się tytułuje itd. czy naganą na forum za nick..? No nie wiem, myślę że w życiu chodzi chyba o coś innego, wystarczająco dużo stresów czeka nas po za monitorem laptopa. Chodzi według mnie o to żeby się dzielić i pomagać sobie.

Bo jaki inny cel ma forum..? A palene na stosie za proste pytania czy łajanie za nick no to wybacz ale to chyba też nie ta liga.. Tylko, że ja sobie zdaję z tego sprawę a inni trochę mniej;)

W każdym razie bardzo chetnie zmienię nick jak tylko wpadnę gdzie istnieje taka opcja edycji.

Pozrdawiam prawników i myszkę miki:)

//chillout people// <3<3<3:serce:

joanna_prawnik napisał:

kłuje w oczy pytanie o najprostrze..

Gorąca prośba do Moderatora o nie kasowanie postów mimo oryginalengo podejścia do ortografii...
Joanna to taki niegroźny troll, który daje dużo uciechy pozostałym forumowiczom. :D

Piot napisał:
Gorąca prośba do Moderatora o nie kasowanie postów mimo oryginalengo podejścia do ortografii...
Joanna to taki niegroźny troll, który daje dużo uciechy pozostałym forumowiczom. :D

Wypraszam sobie "trolowanie":P Czego jak czego ale na temat urody to się prosze z łaski swojej odpolitycznić ode mnie:P

Ahh jednak, czyli kogoś udalo mi się przestraszyć;> hmm.. no cóż może będą ze mnie ludzie hhehe

Nie bojcie się drodzy forumowicze, będę nadwyraz ciepła miła uprzejma i niegroźna, obiecuje:)

I będę sadziła ortografy, bo jak rozumiem Pan Piotr się za mną ują i teraz Pan Janusz tez mnie bedzie bronił jako że dostarczam wszelkich uciech wolnym strzelcom forum <lol> :D

No dobrze rybki, tośmy się pośmiali, to na czym polega ta rożnica? :)

Temat zamiast zamykać przenoszę do Hydeparku.
Autorce tematu grozi ban, na razie dostaje ostrzeżenie.

argument_walidacyjny napisał:
Takie zagadnienia jak źródła prawa znane są już studentom drugiego roku.

Mam za soba tylko studia podyplomowe z Prawa samorzadowego i administracyjnego a takie rzeczy przewijaly sie na 2 czy 3 przedmiotach. Chociaz pewien Profesor lubil zartowac , ze takich rzeczy juz nam nie musi tlumaczyc bo jestesmy doswiadczonymi prawnikami :D .

joanna_prawnik napisał:

kłuje w oczy pytanie o najprostrze..,

Widzę, że pani aplikantka i (nie daj Boże) doktorantka nadal nie rozumie tragikomicznego charakteru swoich postów.

Wyjaśnię więc. Aplikantka radcowska, dumnie przedstawiająca się jako "Joanna_prawnik" które chce pisać doktorat, a nie umie poprawnie sformułować zdania po polsku, nie odróżnia źródeł prawa w Polsce.

Człowiekowi po przeczytaniu takiego postu od razu nasuwają się pytanie: od kiedy to takie osoby:
- zdają maturę
- otrzymują tytuł mgr
- dostają się na aplikację
- chcą pisać doktorat

Łiskacz napisał:
Widzę, że pani aplikantka i (nie daj Boże) doktorantka nadal nie rozumie tragikomicznego charakteru swoich postów.
Co Ty taki poważny?
"Joanna" to pewnie Rysiek z drugiego roku administracji, który nudzi się przed komputerem...

Powrót