M
masia1111
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 17
Jestem Polakiem, zatrudnionym w Irlandii od 10 lat. Moja żona jest narodowości Ukraińskiej. Chciałbym, by zamieszkała ze mną w Irlandii ( od roku jesteśmy małżeństwem). Żona nie ma karty stałego pobytu w Polsce, nie ma karty czasowego pobytu w Polsce ; ma tymczasowe zameldowanie w moim miejscu zamieszkania w PL. Przebywa w Polsce na podstawie wizy turystycznej; ma paszport biometryczny.
- Czy może na 90 dni przylecieć samolotem z Polski do Dublina i czy jest do tego potrzebna jakaś wiza? ( turystyczna itp);
- Co po tych 90 dniach? Czy musi wracać na Ukrainę? Jeśli tak to na jak długo?
- Czy jest szansa aby przedłużyć jej pobyt u mnie w Irlandii i jak to wygląda, jakie dokumenty i gdzie trzeba składać?
Chce aby zamieszkała ze mną w Irlandii i może nie od razu ale po jakimś czasie podjęła tam jakąs pracę.
- Czy może na 90 dni przylecieć samolotem z Polski do Dublina i czy jest do tego potrzebna jakaś wiza? ( turystyczna itp);
- Co po tych 90 dniach? Czy musi wracać na Ukrainę? Jeśli tak to na jak długo?
- Czy jest szansa aby przedłużyć jej pobyt u mnie w Irlandii i jak to wygląda, jakie dokumenty i gdzie trzeba składać?
Chce aby zamieszkała ze mną w Irlandii i może nie od razu ale po jakimś czasie podjęła tam jakąs pracę.