Obywatelstwo niemieckie - korzyści, mieszkanie? zasiłek?

• Autor wątku Autor wątku Urbi1990
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
ty ale ja pisze o kolezance ze zarobi do zasilku 180 euro a ty twierdzisz ze 100 tylko moze , dziewczyno nie chce mi sie juz tu pisac bo to nie ma sensu masz racje we wszystkim idź najwyżej do rządu pracowac nara

jak ktos to przeczyta to sie usmieje,,he he:D

dodam

kindergeld jest odliczany z zasilku..jak kazdy inny dochod(procz wychowawaczego min,300 euro

podalam Ci sumy,,ile mozna zatrzymac ze zarobku

100 jest kwota pewna,,a reszta zalezy od dochodu

pa pa

Ostatnia edycja:
barlew nie mam nic na poczcie chyba gdzies on tam wisi ten meil

a ty gdzie mieszkasz belunia?że tak was tam żeźbią i dają tylko do 100euro zarobić przy zasiłku!!!

w ogóle to zajebaj se z kloca na opamietanie, jany sie daja tylko robic i tyraja za 100euro hehehehehehehehehehhehehehhe, wlaśnie widać ze z miasta nie jesteś heheheheheh, che byc mądra od mądrzejszych ,bo czyta jakie jest prawo hehehehehehehehe , diocha dej se pokój albo uciekej na wieś bo słabo cie widza, ta i te jej prawo i paragrafy niemieckie, jak ja bym miala zyc tak jak ty na takich farmazonach to bym musiała zajebac sie z miejsca. jebac za 100euro do zasilku to jest łach potężny.

marta napisz do mnie na gg 512689 bo bede potrzebowal duzo wiecej informacji

Bartek tu masz strone od takiej pani z caritasu, jak bedziesz miał jakies pytania co do przyjazdu do niemiec to mozesz sie z nia skontaktowac nawet przez meila, ona duzo pomaga nawet w zalatwianiu mieszkan i zasiłków, ta pani bardzo duzo mi pomogła i nadal pomaga, ja ci zaoferowałam pomoc!!! w niektórych sprawach jak dam rady to ci pomoge!! nie wiem czego ty sie obawiasz ??? Caritas Frankfurt (Oder): Ausl?nderberatung

Witam!
Zacznę od tego, że mam obywatelstwo niemieckie. W przyszłym roku wybieram sie na studia zagraniczne w ramach wymiany studenckiej ze swojej uczelni w Polsce. Otrzymuje z niej stupendium w wysokosci 380 euro miesięcznie. Czy jako obywatel niemiec przysługują mi z tego jakies profity? czy dostane mieszkanie na czas wyjazdu, czy jakies środki finansowe? Wyjazd planowany jest na 4 miesiące.
Proszę o pomoc, jesli ktos zna odpowiedzi na moje pytanie
z góry dziękuje

Barlew i jak u ciebie :) jest wszystko ok ??? wpadnij z zona i maluskim kiedys na jakies piwko czy herbatke :) bylo by milo :)

Powrót