Obywatelstwo Niemieckie;-)Pomoc potrzebna;-)!

• Autor wątku Autor wątku Weronika26
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

Weronika26

Użytkownik
Odpowiedzi
33
Mam zamiar wyjechać do niemiec po nowym roku. Z narzeczonym, który posiada obywatelstwo niemieckie. Chcemy sie tam pobrać. Z poprzedniego związku nie małżenskiego mam 7 letnia córeczkę. Aby przebywała tam legalnie mój przyszły maż powinien ją przysposobic? Czy to nastapi automatycznie gdy wezmiemy slub? Jaki dokumenty beda nam tam potrzebne :?: :help:

Ponieważ wolę tam :D nie bede musiała zapraszac całej rodziny :D a nie przepadam za rodzinnymi spotkaniami i takimi imprezami.. a tak nikt nic nie bedzie wiedzial :wink:

Z polski musisz mieć z urzędu cywilnego ze możesz wziasc ślub za granica zaświadczenie przetłumaczone na niemiecki metryka urodzenia i paszport polski .
Z dzieckiem może być problem ojciec dziecka morze mieć cos przeciw .
Po ślubie jeszcze będziesz musiała zmienić w paszporcie i dowodzie nazwisko.
Potem musisz się wymeldować ,a co z alimentami na dziecko ???????

Ojciec dziecka zgodził sie na wyjazd i przysposobienie dziecka przez mojego przyszłego meza wiec nie bedzie problemu.. niestety wiem, ze alimenty odpadaja w tej sytuacji.
a czy nazwisko w dowodzie bede musiala zmienić w Polsce czy dostane nowy dowód w Niemczech?

Ojciec dziecka zgodził sie na wyjazd i przysposobienie dziecka przez mojego przyszłego meza wiec nie bedzie problemu. ----
-----Czy nie musisz mieć zgody spisanej notarialnie ?????????????

niestety wiem, ze alimenty odpadaja w tej sytuacji. -------W Niemczech otrzymasz na dziecko rodzinne 154e
a czy nazwisko w dowodzie bede musiala zmienić w Polsce czy dostane nowy dowód w Niemczech?
------Jak tego nie załatwisz teraz to potem przez ambasadę—to kosztuje
--------A czy ci polski paszport potem nie odpowiada ?????????????
niemiecki ladniejszy????????????????

Polski paszport jest dla mnie najpiekniejszy na swiecie :!: nie ja zmienie paszport na niemiecki tylko mąż. Tez nie jestem szczesliwa ze wyjezdzamy z polski ale tu nie mamy nic a tam "cos" tu pracuje po studium i maturze jako sprzataczka, zarabiam 400 zl miesiecznie i brakuje mi kasy juz nastepnego dnia po wypłacie.. :!: wiec po slubie w niemczech musze wrócic do polski by zmienic dowód i pszport :?:

Powrót