Obywatelstwo po dziadku? Jakie dokumenty potrzebuję

• Autor wątku Autor wątku NokDawn
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
N

NokDawn

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam. Otóż urodziłem się w 74r w Polsce, lecz mój Dziadek był urodzony w Niemczech i miał niemieckie obywatelstwo. Wiem, że teraz mogę składać podanie o to, żebym ja po dziadku uzyskał niemieckie obywatelstwo i to właśnie zamierzam zrobić, lecz nie mam pojęcia jakie dokumenty powinienem posiadać (mam ich wiele). Może wie ktoś jakie dokumenty są potrzebne i gdzie powinienem te dokumenty z prośbą o niemieckie obywatelstwo złożyć? Z góry dziękuję za odpowiedź. Trochę szukałem na ten temat, ale nic nie znalazłem.

Przeciez to wszystko tu juz bylo x-razy opisywane szczegolowo. Zadaj sobie trud, to znajdziesz wszystkie informacje na ten temat na tym forum. Co 2-3 dni pojawiaja sie te same pytania, ze niby "nie moglem znalezc informacji", a one wszystkie tu sa podane jak na tacy

NokDawn napisał:
No chyba mogę starać się o obywatelstwo, jeżeli mój Dziadek był urodzony w Niemczech i mieszkał tam. Niestety mój Ojciec nie miał już obywatelstwa niemieckiego, ponieważ się nie starał o nie, a zmarł wcześnie.
obywatelstwo dziedziczy sie po rodzicu a nie po dziadku

belunia napisał:
obywatelstwo dziedziczy sie po rodzicu a nie po dziadku
Obywatelstwo mogę dziedziczyć również od dziadka. A moje pytanie brzmiało jakie konkretnie dokumenty będę potrzebował. :)

Po pierwsze obywatelstwa nie mozna odziedziczyc po dziadku, tylko po rodzicu, bez wzgledu na to, co ci sie wydaje. A dlaczesgo, to kilkadziesiat razy bylo szczegolowo opisywane na tym forum.

Po drugie, jakie dokumenty sa potrzebne, jest napisane we wniosku i tez bylo kilkadziesiat razy szczgolowo opisywane na tym forum

NokDawn napisał:
Obywatelstwo mogę dziedziczyć również od dziadka. A moje pytanie brzmiało jakie konkretnie dokumenty będę potrzebował. :)

Za nim zadales pytanie na forum powinienes uzyc funkcji SZUKAJ aby sprawdzic co juz mozna znalezc na ten temat, aby nie zadawac tych samych pytan.

Nie zrobiles tego…. zadales pytanie…. okazuje sie,ze odpowiedzi nie sa dla Ciebie satysfakcjonujace i wdajesz sie w dyskusje z osobami, ktore maja wiedze na tematy, o ktorych pisza.

Zlota zasada forum…..najpierw przeczytaj regulamin, nastepnie uzyj funkcji SZUKAJ , jezeli nie znajdziesz podobnego pytania…..zapytaj.

http://forumprawne.org/search.php?searchid=5163446

Temat zamykam.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót