obywatelstwo...

• Autor wątku Autor wątku maciej123211
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

maciej123211

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam. Mam na imie Maciej i mam 19 lat. Chciałbym dowiedzieć sie czy mam szanse ubiegać sie o obywatelstwo niemieckie po babce(która ma obywatelstwo po swoim dziadku żołnierzu który lezy na cmentarzu w Berlinie) ze strony mojego ojca. Ja urodzilem sie w 1991 roku mój ojciec w 1973 roku. Tata nie ma obywatelstwa niemieckiego... Prosze o odpowiedz

Ostatnia edycja:
bo babce hmmm.. chyba nie..bo Twoj tata choc nie ma na papierze obywatestwa musialby dziedziczyc po babce..a nie mogl ..bo moga tylko ze strony meskiej ci rodzeni przed 1975 roku.....np..moja mama dziedziczyla po swoim ojcu..po ojca przodkach(linia męska)..a ja moge po mamie gdyz jestem urodzona po 1975 r..a mama by nie mogla dziedziczyc po przodkach matki ,czy babki..tylko ze strony ojca..

najlepiej popytaj w konsulacie..

lecz zadna pomoc nawet majac niemieckie obywatelstwo sie nie nalezy tobie tu do 25 ego roku zycia..tylko zasilek,..mieszkania nie oplacaja mlodym (maja mieszkac przy rodzicach)wyjatkiem sa tylko Ci co zalozyli wlasne rodziny(dzieci)

Obywatelstwo musi być nie przerwane, a twój ojciec po matce nie dziedziczy, bo jest przed 1975 rokiem urodzony. :sad:

Powrót