Obywatelstwo

• Autor wątku Autor wątku LacyLuc
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

LacyLuc

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam,
prosilabym bardzo o odpowiedz w sprawie ubiegania sie o obywatelstwo niemieckie. a sprawa wyglada tak:
mieszkam w Niemczech od ponad siedmiu lat, jestem pobrana z Niemcem i mam tu staly pobyt. Jedyny haczyk w tym jest, ze oboje z mezem zyjemy z HarzIV.
Moje pytanie jest: czy sa jakies wyjatki w przyznawaniu obywatelstwa jezeli sama na siebie nie zarabiam, a jesli tak, to jakie?
Z gory dziekuje!

marianie czy widzisz roznice w opieraniu swojej wiedzy na portalu, ktora zawiera wiele bledow a w podaniu linka do testu wykazujacego czy odpowiedz na pytanie zawarte w poprzednim poscie jest pozytywna czy negatywna??

marianie czy widzisz roznice w opieraniu swojej wiedzy na portalu, ktora zawiera wiele bledow
Lubisz na forum pokazywać swoją wyższość jako moderator
twoje krytyki są poniżej pasa, zacznij poważnie traktować forum i skończmy z dogadywaniem osobistym. Tego nie powinno być na forum pytanie –odpowiedz a nie krytyka forowicza zadającego pytanie.

LacyLuc, także przy nadawaniu obywatelstwa niemieckiego małżonkom obywateli niemieckich wymagane jest, aby wnioskodawcy nie korzystali z pomocy socjalnej, w tym także nie pobierali Arbeitslosengeld II (Hartz IV); chodzi o to, aby kandydat (kandydatka) była w stanie utrzymać się z własnych dochodów lub własnego majątku. Jednak w szczególnych przypadkach nie stanowi to przeszkody dla nadania obywatelstwa. W praktyce takim przypadkiem jest niezawiniona utrata miejsca pracy; także intensywne, trwające od dłuższego czasu,bezskuteczne staranie się o miejsce pracy, co należy starannie udowodnić.

Powrót