OC poprzedniego właściciela

• Autor wątku Autor wątku Ulka-S
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
U

Ulka-S

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam
W dniu 23.12.o6r kupiłam samochód którego ubezpieczenie OC wygasało dnia 24 12 06r.Nieświadoma iż obowiązuje 30 dniowe wypowiedzenie umowy nie uczyniłam tego. Ubezpieczyłam samochód w innej firmie ubezpieczeniowej.W styczniu 2007 roku otrzymałam wezwanie do zapłaty składki. Odpisałam więc,że samochód już ubezpieczyłam w innej firmie.Na początku października otrzymałam przedsądowe wezwanie do zapłaty. W rozmowie telefonicznej z pracownikiem tej firmy usłyszałam że mam wysłać kopię listu i dowód nadania.Tutaj niestety mam problem nie mam ani pisma ani dowodu nadamia. Czy mam w tej sytuacji jakieś szanse aby uniknąć płacenia.Być może ktoś miał podobny przypadek. Proszę o pomoc :!:
Z góry dziękuję
POZDRAWIAM

Re: problem z OC poprzedniwgo właściciela

[cytat="Ulka-S"]Czy mam w tej sytuacji jakieś szanse aby uniknąć płacenia.[/cytat]
Nie. Chyba, że TU zrezygnuje z należnych im pieniędzy (sami tego nie zrobią, trzeba ich poprosić), ale to jest mało prawdopodobne.
[cytat:2r5xea9b]Być może ktoś miał podobny przypadek.[/cytat:2r5xea9b]
Sporo tego było, najczęściej ludzie się dowiadują dopiero po fakcie, gdy nic już nie można zrobić poza uniżoną prośbą o rezygnację z egzekwowania należnej składki.
[cytat:2r5xea9b]Proszę o pomoc :!:[/cytat:2r5xea9b]
Proponuję wypowiedzieć tę umowę OC (w dniu 24.12.2006 r. została zawarta na mocy prawa umowa OC na kolejny okres), bo jeśli uda im się wyegzekwować pieniądze przed 23.12.2007, to zostanie zawarta kolejna umowa OC i znowu będziesz musiała płacić.

Powrót