OC sprawcy

• Autor wątku Autor wątku Kamil272796
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Kamil272796

Użytkownik
Odpowiedzi
124
Cześć.

Miał ktoś już styczność z firmą ubezpieczeniową OC *** ? Tygodniami czekam na wypłacenie za uszkodzony pojazd, kontaktu telefonicznego brak lub kłamią i przedłużają.
Opinie w Google z 500 opiń to same 1 gwiazdki, że sprawy od razu do sądu się powinno oddawać itp.
Sprzedać szkody nie ma komu, bo żadna firma nie chce mieć styczności z tą firmą, bo mówią że sprawy sądowe toczą się zagranicą... Nawet brak wyceny!!! Nic nie mam, meile wysyłane, telefony, FIRMA TO KRZAK !! Co gdybym miał uszkodzone Ferrari ??? Całe szczęście, że to tylko drzwi w moim Oplu Astrze... Ale sam fakt, ja tej szkody nie zrobiłem, tylko sprawca a kasy i tak nie mam.

Co robić ???? Jak z nimi walczyć ???? Są jacyś prawnicy czy coś ? Ale prawnik pewnie więcej kosztuje niż te drzwi w Oplu -.-

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Kamil272796 napisał:
bo mówią że sprawy sądowe toczą się zagranicą...
Nie widzę podstaw.

Jak wyżej, napisał WCJ napisz do RF o postępowanie interwencyjne. Następnie sąd polubowny przed RF o ile się zgodzą, a jak nie to sąd powszechny z opinią RF.

Kamil272796 napisał:
kontaktu telefonicznego brak lub kłamią i przedłużają.
Wyślij pismo, bo takie gadanie przez telefon to ma sens z uczciwym podmiotem których chce wyjaśnić sprawę a nie prowadzić obstrukcję. Tutaj zdecydowanie wyłącznie korespondencja rejestrowana. Ostatecznie jak wygrasz to i tak na ich koszt.

qpdb napisał:
Wyślij pismo, bo takie gadanie przez telefon to ma sens z uczciwym podmiotem których chce wyjaśnić sprawę a nie prowadzić obstrukcję. Tutaj zdecydowanie wyłącznie korespondencja rejestrowana. Ostatecznie jak wygrasz to i tak na ich koszt.
Na emaile nie odpisują.... dzwoniłem w weekend, mówili ze dziś wyślą kosztorys, kolejne kłamstwa, nadal nic nie wysłali.

Powrót