Ocena prawna - bardzo prosze o pomoc!

• Autor wątku Autor wątku Spheremaster
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Spheremaster

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam,
jestem studentem administracji i mam problem z praca licencjacka pt. "Najgłośniejsze zamachy na znane osobistości świata". W tej pracy opisuje takie zamachy jak zamach na: papieza, kennedy`ego, aldo moro, gen Sikorskiego. Recenzent kazal mi dopisac rozdzial pt. "Ocena prawna od strony K.K" i pytanie o czym wogole mam napisac w tym rozdziale, prosze o pomoc.
Dziekuje

Na administracji KK? Hmm

Kwestia art 148 + usiłowanie - zobaczyć do komentarza rozważania.

Tylko,ze to masz chyba zobaczyc przez pryzmat starych kk i kodeksów zagranicznych?

Jakieś zakręcone.

dokladnie to jestem na prawie i administracji. Chodzi o nasz kodeks karny. O czym mam dokladnie napisac w tym rozdziale?

Zapytaj o pomoc promotora.
czyny dotyczące osób które wyżej wymieniłeś nie mają nic wspólnego z polskim kodeksem karnym więc chyba nie chodzi o ocenę tych konkretnych zamachów. może chodzi o rozważania teoretyczne jak należałoby oceniać na gruncie k.k. wypadki zamachów na znane osoby (nie wymienione z nazwiska a co najwyżej z funkcji) gdyby do zamachu stosowało się polski kodeks karny (czyli np. gdyby do zamachu doszło w Polsce).

heh niestety promotor nie wiedzial za bardzo co mam napisac :( ze to jakies dziwne

chodzi jednak o prawo zagraniczne, a dokladnie o prawo kraju ktorego dana osoba byla sadzona.

Wątpie aby dotyczyło to kraju w którym był zamach... troche w mojej ocenie mija się z celem, pisaniu jak to wyglądało tam. Lepiej napisać to na podstawie polskiego prawa + oczywiście ksiązki o tych zamachach trzeba będzie wypożyczyć, aby dokładnie opisać stan faktyczny.

Kolejna kwestia, to jak chcesz coś dopisać to używaj funkcji edytuj a nie piszesz post pod postem.

Powrót