Ocena towaru

• Autor wątku Autor wątku imo24
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I

imo24

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam,

Mam taką chyba dość nietypową sprawę. Kupiłem na próbę 10 balonów na allegro od jednego ze sprzedawców, balony szły dość długo do tego jakościowo pozostawiały wiele do życzenia a na dodatek 3 z 10 były pęknięte już w paczce.

Gdy allegro wysłało mi prośbę o zostawienie komentarza dla sprzedającego oceniłem dość obiektywnie wysłany towar w postaci gwiazdek allegro.

Ocena w formie gwiazdek była na tyle niska że allegro zaliczyło moją oceną do negatywnych moim zdaniem jak najbardziej słusznie.

W dniu o ceny od razu dostałem maila od sprzedawcy, pozwolę sobie wstawić ss:
87bd8a9ee578c.png

Nic nie odpisałem, komentarza też nie usunąłem. Towaru już nie posiadam wykorzystałem go do testów jakościowych.

Następnego dnia od mojego sprzedawcy dostałem oto taki mail:
a5678c98ee8dc.png

I teraz pojawia się pytanie czy sprzedawca może rzeczywiście mi coś zrobić ? Czy to tylko takie straszenie żeby usunąć komentarz ?

Jeśli opinia jest zgodna z prawdą to nie masz się co martwić.

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

Tylko jak się spotkają wszyscy w Sądzie to jakie dowody przedstawi kupujący?

Widać, że sprzedający to zawodowiec w kwestii pozwów...

Towaru nie opisałeś, dałeś tylko "gwiazdki"?
Czy przed wystawieniem komentarza informowałeś sprzedającego o wadach towaru?

Nie informowałem sprzedającego o wadach towaru, był to na tyle mały wydatek że nie zawracałem sobie głowy. Wystawiłem tylko gwiazdki nic w komentarzu nie pisałem. Moja ocena :
lPns7e1.png

Tu wogole nie ma podstaw. W końcu ocena 3 to nie ocena negatywna tylko dostateczna.

Allegro dodaję taką*ocenę do Negatywnych i w pełni się z tym zgadzam.

Ale co to zmienia? Ocena nie jest skrajnie negatywna, oceniona zgodnie z tym co czuł klient.

Masakra.

Nie wiedziałem, że teraz są gwiazdki :wow:

Myslalem, ze kupujacy walnął jakiś negatyw w postaci tradycyjnego opisu.

@imo24: czyli co... sprzedajacy chce Cie pozwac za gwiazdki? :o

@arturoooo: Tak właśnie, koleś ma 99% pozytywnych opinii pewnie ze względu na to zastraszanie. Ludzie boją*się*i usuwają*komentarze i gwiazdki.

Pamiętaj, że przed sądem to powód musi dowodzić. Również to powód musi opłacić pozew.

@Shocked: Dlatego właśnie wydaje mi się*że sprzedający tak straszy kupujących tylko.

imo24 napisał:
I teraz pojawia się pytanie czy sprzedawca może rzeczywiście mi coś zrobić ?
Tobie z pewnością nic, ale sobie może bardzo zaszkodzić. Informacje od sprzedawcy mogą wypełniać znamiona groźby bezprawnej i szantażu. Masz prawo złożyć zawiadomienie do prokuratury lub policji.

Ostatnia edycja:
Powrót