Ochrona danych osobowych

• Autor wątku Autor wątku Ernest O.
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

Ernest O.

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam,
Niedawno przeniosłem nr telefonu z ORANGE do PLAY. W dniu, kiedy moim operatorem był już PLAY otrzymałem od ORANGE SMS-y dotyczące promocji usług ORANGE. Czy została naruszona ustawa o ochronie danych osobowych? Czy będąc już klientem PLAY, ORANGE miało prawo wysyłac do mnie takie informacje bez mojej zgody? Co o tym sądzicie?

Mieli Twoje dane bo przy podpisaniu wcześniejszej umowy je udostępniłeś i zgodziłeś się na ich przetwarzanie. Tylko zapis, że np. wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych przez okres...mogłoby spowodować, że Orange nie mogłaby korzystać z Twoich danych.

Tylko, że nie mają już celu przetwarzać tych danych i nie widze podstaw aby takie smsy musiał dostawać. Proszę zgłosić się do Orange w celu wykreślenia Pańskich danych (cofnięcie zgody na przetwarzanie - szczegółnie w kwestiach marketingowych).

Cel mają zawsze (jak w umowie: w celach marketingowych) - zachęcenie i zdobycie klienta i dopóki nie cofnie się zgody na przetwarzanie danych nikt nie zabroni wysyłania im takich sms-ów.

Powrót