ochrona danych

• Autor wątku Autor wątku solarka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

solarka

Użytkownik
Odpowiedzi
40
Prowadze mały pensjonat przez 3 m-ce w roku. Melduje gosci tylko w ksiażce meldunkowej imie nazwisko , adres .Nie przekazuję dalej nikomu danych klientow , nie wprowadzam do zadnych nosnikow , komputerow itp. Czy w zwiazku ze zmianą ustawy o ochronie danych musze to zglaszac do GIODO ? U kogo moge szukac informacji na ten temat może w gminie u rzecznika konsumentow ??? Informacje w internecie są tak pobieżne ze trudno z nich coś wywnioskować .
Dziekuję za podpowiedzi.

Zapytaj u źródła, czyli w GIODO :o

Witam
Wbijam co jakiś czas w internet swoje dane czy nikt nie publikuje nic bez mojej zgody.
Po wpisaniu nazwiska i imiena mojego męża oraz miasta wyskoczył pelen adres tzn imie,nazwisko,ulica,nr domu i mieszkania, kod i miasto na ogolno dostępnej stronie.
Jest to strona stacji benzynowej, w której mąż zamówił kiedyś kartę lojalnościową.
Czy to jest zgodne z prawem.
Nie ukrywam,zawrzało we mnie, dane cały czas "wiszą" na stronie.

O to powinnaś zapytać rzeczoną stację benzynową mając na uwadze regulamin w/w karty.

Znając życie zgodziliście się na różne zapisy z regulaminu nawet go nie czytając [zgoda na przetwarzanie danych osobowych itp.].

Tym niemniej nie sądzę aby regulamin karty lojalnościowej umożliwiał publikację tak obszernych danych na ogólnodostępnej stronie.

REgulamin przy rejestracji
A dane, nie tylko nasze wiszą na podstronie Import

---* Oświadczam, że zapoznałem się z Regulaminem wystawiania faktur VAT oraz Regulaminem zwrotu reszty dla klientów i wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez BM Reflex sp. z o.o. sp. k. z siedzibą 90-113 Łódź, ul. Sienkiewicza 9 (dalej „BM REFLEX”), w celu rejestracji i założenia konta Klienta, jak również korzystania z usług wskazanych w tych Regulaminach, a wynikających z posiadania konta Klienta. Oświadczam, że zostałem poinformowany, że Administratorem Danych jest BM REFLEX, oraz że przysługuje mi prawo dostępu do moich danych osobowych, jak również ich poprawiania i usunięcia. Podanie danych jest dobrowolne, ale brak zgody uniemożliwia założenie konta.
---Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez BM Reflex sp. z o.o. sp. k. z siedzibą 90-113 Łódź, ul. Sienkiewicza 9 (dalej „BM REFLEX”) w celach marketingowych oraz promocji produktów i usług BM REFLEX oraz innych podmiotów współpracujących z BM REFLEX na podstawie umowy. Oświadczam, że zostałem poinformowany, że Administratorem Danych jest BM REFLEX, podanie danych jest dobrowolne, oraz przysługuje mi prawo dostępu do danych osobowych, ich poprawiania i usunięcia.
---Na podstawie ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną, wyrażam zgodę na otrzymywanie informacji handlowych, w tym informacji o konkursach i promocjach Administratora Danych, za pomocą środków komunikacji elektronicznej.

To wszystko

Powrót