Ochrona obiektu hotelowego***

• Autor wątku Autor wątku Fluo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
F

Fluo

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam. Mam pytanie co do ochrony w hotelach*** Jestem zatrudniony w hotelu*** na stanowisku ochroniarza obiektu hotelowego. Doszły mnie słuchy że od 01.02 hotel rezygnuje z uslug ochroniarskich i zastanawia mnie czy nie ma prawnego obowiązku aby obiekt który ma ok. 50 pokoji, gastronomie na której odbywają sie wesela, bankiety, spotkania firmowe i.t.p, klub nocny na ok. 80 osób w którym co wekend sa dyskoteki nie musi posiadać ochrony obiektu?

nie musi- może są dobrze ubezpieczeni....albo planują zatrudnić zewnętrzną agencję ochrony zamiast mieć ochroniarza na etacie...

Właśnie jest zewnetrzna 3 pracowników ochrony jest zatrudnionych z firmy ochroniarskiej. Nasze obowiązki mają przejąć konserwatorzy.

czyli ochrona BĘDZIE...czy profesjonalna czy nie tego nie wiem... ale hotel najwidoczniej szuka oszczędności... w końcu pracy dla konserwatorów nie ma aż tyle ,żeby mieli pełne ręce roboty po 8 h dziennie przez wszystkie dni kiedy pracują...

Godziny pracy nocne od 19 do7. Ciekawi mnie to czy w klubie nocnym gdzie co piątek i sobote są dyskoteki nie potrzeba profesionalnej ochrony? jest jakaś wyznaczona ilość ochrony na określona liczbę ludzi w klubie? Coś mi się obilo o uszy że zamknięto jakiś klub i cofnięto koncesie bo nie bylo ochrony i byly rozruby. Jest to możliwe?

A agencja ochrony nie jest wstanie zapewnić 'profesjonalnej ochrony'? Obojętnie co przez to rozumieć, bo pojęcie ocenne - ważne jak napisał Markiz32. Ochrona powinna być w takiej ilości aby zepewnić bezpieczeństwo.
No jeśli są "rozruby" i jest w tym wina kierowonictwa lokalu to możliwe jest zamknięcie takiej dyskoteki.

Powrót