Ochroniarz w nienieckim hipermarkecie sfotografował mój dowód osobisty

• Autor wątku Autor wątku Zenek_Z_Enek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

Zenek_Z_Enek

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam. Zostałem złapany na kradzieży perfum i alkoholi w niemieckim markecie. Dwóch rosłych ochroniarzy zaprowadziło mnie prosto zza kas do swojej kanciapy. Była to moja pierwsza kradzież. W kanciapie były 2 pomieszczenia. Jedno duże dobrze oświetlone drugie mniejsze ciemne zakryte zasłoną z materiału. Po angielsku poprosili o dokument tożsamości. Dałem im dowód. Jeden ochr. gdzieś dzwonił (nie rozumiem wszystkiego po niemiecku) Potem coś pisał i zrobił zdjęcie mojemu dowodowi z dwoch stron (widziałem ukradkiem 2 razy błysk lampy błyskowej i jak już druga strona mojego dowodu była na ekranie smartfona. Byłem lekko przestraszony. Nie protestowałem. Zabrali mi to co wyniosłem i kazali opuścić sklep i powiedzieli że mam zakaz wstepu przez 3 miesiące. Czy mam się czegoś obawiać w związku z tymi zdjęciami? Czy mieli do tego prawo? Już nie zamierzam nigdy nic ukraść. Jestem w polsce ale jezdze czesto na sezonowe prace do niemiec

Jak sytuacja wygląda w chwili obecnej? Mi to wygląda podejrzanie, niby po co im fota dowodu..... Bardzo źle zrobiłeś, że nie zaprotestowałeś i sam nie wezwałeś policaj, że zrobili fote Dow jak sama nazwa wskazuje OSOBISTEGO....

Powrót