Oczekiwanie na zasiłek

• Autor wątku Autor wątku Majkelpp
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Majkelpp

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam,

Sprawa wygląda następująco - przebywałem na zasiłku dla bezrobotnych przez 3 miesiące, wybrałem się do pracy za granicą po ustaleniu z panią z PUP zasiłek miał być zawieszony gdy doślę im umowę o prace. Tak też się stało, jednak po powrocie dowiedziałem się że, zasiłek od tak z powrotem nie zostanie mi przyznany. Po oczekiwaniu na świadectwo pracy zza granicy wybrałem się ponownie do PUP gdzie usłyszałem ze zbyt późno dostarczyłem dokumenty ( sam na nie czekałem ponad miesiąc ). Powiedziano mi że zasiłek jak najbardziej się należy - coś tam pani liczyła, chyba czas pracy w ciągu ostatnich 18 miesięcy. Zostało wysłane pismo do Łodzi, aby ustalili czy naprawdę pracowałem zza granicą. Miałem czekać do 4 tyg na decyzję. Po jakimś czasie dostałem pismo z którego nic nie rozumiałem . Wybrałem się do PUP ponownie gdzie dowiedziałem się że, nadal jest to sprawdzane a jak wszystko będzie OK dostane pismo oraz zasiłek. Od tego czasu ( rejestracji i wysłania pisma do Łodzi) mijają już 3 miesiące , pracy brak jak i pieniędzy. Chciałem spytać o radę, czy mogę coś z tym zrobić?

Powrót