A
Asiolek
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Witam.
Mam konkretne plany, aby na stale przeniesc sie do niemiec. Na poczatku nie bede mogla pracowac. Czy jako osoba, ktora ma pochodzenie niemieckie, moglabym dostawac jakis dodatek socjalny. Mam problem z wyrobieniem dokumentow (pani w okienku nie chcialo sie z nami gadac, bo od jutra ma urlop
poza tym jeszcze nigdy nie spotkala sie z takim problemem , a ja jeszcze raz mam údowodnic pochodzenie niemieckie i zlozyc jej dokumenty moich dziadkow) Moj ´Staat´ stracil waznosc w 2007 roku. Teraz juz nie bardzo wiem od czego zaczac i jaki dokument najpierw wyrobic. Moj przyjaciel nigdy nie korzystal z socjalú i nie jest zorientowany, a pani w urzedzie nieprzychylna
. Mam 10 letnia corke, ktora tez wkrotce zamieszka z nami. Za pomoc z gory dziekuje.
Mam konkretne plany, aby na stale przeniesc sie do niemiec. Na poczatku nie bede mogla pracowac. Czy jako osoba, ktora ma pochodzenie niemieckie, moglabym dostawac jakis dodatek socjalny. Mam problem z wyrobieniem dokumentow (pani w okienku nie chcialo sie z nami gadac, bo od jutra ma urlop