Odbior Prawa jazdy Holandia

• Autor wątku Autor wątku lysyban
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

lysyban

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam. Zostalo mi zabrane prawo jazdy na 6 miesiecy 20grudnia mija termin. z tego co wiem maja mi wyslac poczta pod adres w holandi, czy to mozliwe. czy jest mozliwosc odebrania go osbiscie? prosze o pomoc. Dziekuje

Dodam ze otrzymalem list od prokuratora ze zatrzymane mam prawo jazdy do 20 grudnia. Ale nic nie pisza o odbiorze. Jest ktos kto wie cos na ten temat?

Urzędnicy mają zarejestrowane w swoich terminach, iż 20 grudnia ma być odesłane prawo jazdy, więc jeżeli zapłaciłeś wszystkie kary, jakimi byłeś obciążony i Twoja sprawa jest wyjaśniona w urzędzie itp. powinieneś otrzymać swoje prawo jazdy zgodnie z wcześniej wysłanym pismem.
Czy byłeś też objęty "obowiązkowym" kursem, oczywiście odpłatnym ?

nie zadnego kursu. dostalem tylko list z pismem ze zatrzymane prawo jazdy jest na 6 miesiecy przez prokuratora. Kolega mi dzwonil powiedzieli mu ze odesla prawo jazdy lecz mnie intersuje bardziej odbior osobisty zeby miec pewnosc ze dostane tego dnia, bo chcialbym pojechac do polski a naczytalem sie na internecie ze roznie to bywa ze wysylaja gdzie indziej pozniej trzeba sie doszukiwac. a nie wiem czy wogole jest mozliwosc odebrania osobiscie i gdzie

a zatrzymane prawo jazdy zostalo mi za jazde pod wplywem alkocholu i rozmowe przez telefon. tez dziw mnie ze dostalem tylko mandat za telefon 220euro ktory zaplacilem a za jazde pod wplywem alkocholu nic

czy moze sie jeszcze Pani wypowiedziec cos na ten temat. Bo nie wiem za bardzo co robic a boje sie ze nie otrzymam go tego dnia. Z gory dziekuje.

To faktycznie nie wiele, gdyż oni jeszcze zapisują na przymusowy kurs prawa jazdy, za który trzeba też płacić i to bardzo dużo.
Być może jeszcze przyślą jakieś pismo w tej sprawie, albo policjant który dokonał czynności był bardzo oględny.

no wlasnie obawiam sie czegos ale to juz nie caly miesiac do 20grudnia. czy mogliby mi cos takiego dostarczyc juz po takim czasie

Powrót