Odbiór świadectwa maturalnego z czelni państwowej.

• Autor wątku Autor wątku gwizd_ek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

gwizd_ek

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam. Czytałem podobne watki ale dotyczyły one głównie szkół prywatnych. Zostałem przyjęty na studia zaoczne w roku 2010/2011 na Politechnikę Rzeszowską. Byłem tylko na pierwszym zjeździe i później porzuciłem studia ze względu na pracę. Po jakimś czasie otrzymałem pismo o skreślenia mnie z listy studentów ze względu na nieopłacenie semestru. W tym czasie nie wybrałem dokumentów które tam składałem. Nie miałem również indeksu ani innych dokumentów od uczelni.
Obecnie to świadectwo jest mi potrzebne ale gdy pytałem o wydanie świadectwa mniej więcej w 2014 roku to pani w dziekanacie powiedziała że najpierw muszę opłacić ratę za pierwszy zjazd oraz przynieść obiegówkę. Wtedy nie wiedziałem że nie mogą mi wstrzymać świadectwa z tego powodu.
Chciałbym zapytać na co się powołać gdy znów będą chcieli żebym najpierw opłacił ratę? Nie chcę się uchylać od płacenia ale świadectwo jest mi pilnie potrzebne. Jakie pismo napisać i na jaki przepis się powołać żeby musieli wydać mi to świadectwo w jak najkrótszym czasie.

Powrót