Odbiorę długi Komornicze

• Autor wątku Autor wątku mar321
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
M

mar321

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
14
Witam ,

znalazłem na portalu ogłoszeniowym ze firma odbierze długi komornicze czy korzystał ktoś z takich usług ?:evil:

A co to są długi komornicze ?

Dług czyli to co jestem winien bankowi , czyli że odbierze moje długi jakie mam u komornika ja to tak rozumiem i nie będe musiał oddawać samochodu.

mar321 napisał:
firma odbierze długi komornicze
Ciekawe co miał na myśli ogłoszeniodawca? Co to są długi komornicze? Wierzytelności w stosunku do komornika? Długi komornika w stosunku do osób trzecich? Czy może takie długi, które egzekwuje komornik z wniosków jakiś wierzycieli? I co wtedy? Ten ogłoszeniodawca odbierze sprawy komornikowi?

Robilee napisał:
Ciekawe co miał na myśli ogłoszeniodawca? Co to są długi komornicze? Wierzytelności w stosunku do komornika? Długi komornika w stosunku do osób trzecich? Czy może takie długi, które egzekwuje komornik z wniosków jakiś wierzycieli? I co wtedy? Ten ogłoszeniodawca odbierze sprawy komornikowi?

Odbierze długi, nie będę ich miał ponoć bezpowrotnie.

mar321 napisał:
Dług czyli to co jestem winien bankowi , czyli że odbierze moje długi jakie mam u komornika ja to tak rozumiem i nie będe musiał oddawać samochodu.
Tak, jeśli masz rację w interpretacji ogłoszenia, koniecznie skorzystaj. Zapłacisz panu, pan pójdzie do komornika i powie: odbieram Ci dług ty komorniku. A komornik na to, miałem właśnie zabrać samochód dla banku, a teraz go nie zabiorę, bo pan odbiera mi dług komorniczy. I pan przyjdzie do Ciebie i powie, zrobione, odebrałem dług komorniczy, komornikowi, niech pan sobie jeździ samochodem, szerokiej drogi.
Powyżej była ironia. Trzymaj się z daleka od oszusta.

Jeżeli mam wiadro i ktoś mi te wiadro odbierze więc nie mam wiadra, i podobnie z długami mam długi , ktoś odbiera długi od komornika długów nie mam.

Niech i nawet tak będzie. I Pan myśli, że ten ktoś "odbierze" Pana "długi komornicze" ot tak? Za darmo? Z dobroci serca i charytatywnie? :o

Nie ma mowy o oszustwie bo pieniądze za usługę chce po tym jak komornik przyśle pismo że już nie mam długów , więc kiedy mnie oszuka ? jak będę miał papier że już nie mam długów dopiero zapłacę.

mar321 napisał:
Jeżeli mam wiadro i ktoś mi te wiadro odbierze więc nie mam wiadra, i podobnie z długami mam długi , ktoś odbiera długi od komornika długów nie mam.
Logika godna pochwały. Z pewnym zastrzeżeniem, dług (właściwie wierzytelność) jest prawem majątkowym, nie zaś rzeczą (jak np. wiadro, czy choćby pieniądze). Nie da się więc tego "długu" w żaden sposób odebrać (nie jest to coś, co istnieje w formie fizycznej). Wiadro można by ukraść, wierzytelności się nie da. Oczywiście, teoretycznie można sobie wyobrazić, że rzezimieszek wykrada dokumenty komornikowi. Jednak byłyby one (te dokumenty) możliwe do odtworzenia. I dług tak jak był, tak dalej będzie.

Robilee napisał:
Logika godna pochwały. Z pewnym zastrzeżeniem, dług (właściwie wierzytelność) jest prawem majątkowym, nie zaś rzeczą (jak np. wiadro, czy choćby pieniądze). Nie da się więc tego "długu" w żaden sposób odebrać (nie jest to coś, co istnieje w formie fizycznej). Wiadro można by ukraść, wierzytelności się nie da. Oczywiście, teoretycznie można sobie wyobrazić, że rzezimieszek wykrada dokumenty komornikowi. Jednak byłyby one (te dokumenty) możliwe do odtworzenia. I dług tak jak był, tak dalej będzie.

ale samochodu również mi nie odbierze jeżeli skorzystam z usługi , samochód jest rzeczą.

mar321 napisał:
przyśle pismo że już nie mam długów
Oszuka Cię więc w tym momencie. Dostaniesz pismo, że już nie masz długów i zapłacisz. Oczywiście, pismo to będziesz mógł sobie oprawić i powiesić w reprezentacyjnym miejscu. Nie będzie za to miało ono żadnego wpływu na Twoje długi.

Robilee napisał:
Zbanujcie mnie kurwa mać, już nie mogę z tym idiotą!!!!!!!
Konto możesz usunąć sam.
Podobno nie ma głupich pytań- są tylko głupie odpowiedzi ;)
@mar321: w czyim interesie były przejmowanie na siebie długu dłużnika?

odebranie długu nie musi być przejęciem mnie proszę nie pytać przecież jestem klientem :cool:

Ag_Maz napisał:
Konto możesz usunąć sam.
Sam nie usunę. Przecież jednak liczę na wyrozumiałość.
Ag_Maz napisał:
nie ma głupich pytań- są tylko głupie odpowiedzi
Obawiam się, że z tej wyrozumiałości nici, gdyż muszę powiedzieć, że jest to jedno z kilku najbardziej absurdalnych powiedzeń jakie krążą.

Panowie zmieniacie temat ... :cool:

Chłopie, żeby skorzystac z takiej oferty musisz posiadać majątek większy niż sam dług. Inaczej nikt z Tobą nie będzie rozmawiał. To tak na dzień dobry.

Robilee - spokojnie. Tu jest więcej takich "nawiedzonych". Nie tylko w tym dziale.

Ostatnia edycja:
posprzeczało się 2 młodych przyszłych prawników i poszli sobie ech;)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót