odbycie kary a dziewczyna w ciązy

• Autor wątku Autor wątku pkozuszek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pkozuszek

Użytkownik
Odpowiedzi
106
Witam! Dzis dostalem bilet do zakladu karnego na odbycie kary 18 miesiecy pozbawienia wolnosci na 02.03.09 ( odbycie kary bylo odroczone 2 razy na okres 6 miesiecy). Moja dziewczyna jest prawdopodobnie w ciazy, jak rowniez za 2 tyg ide na operacje stawu skokowego czy jest jakas mozliwosc zebym dostal calkowite zawieszenie odbywania tej kary w takiej sytuacji? ponadto chce powiedziec ze mialem juz wczesniej pare wyrokow.

rozumiem, ale czy to ze dziewczyna jest w ciazy i ze mam miec operacje jest wystarczajaca przeslanka do tego aby sad nie zarzadzal mi odbywania kary ????

ciąża raczej nie- bo przecież dziecko się jeszcze nie urodziło- dopiero gdy potrafiłbyś udowodnić sądowi, żę jesteś jedynym żywicielem rodziny to byłaby szansa, wg mnie ta operacja może być powodem odroczenia czy przerwy w karze- ale wszystko zależy od decyzji sądu- trochę późno na wniosek o odroczenie ale lepiej je napisz- bo o przerwę w karze już znaczenie trudniej...

mialem juz 2 razy odroczone wykonanie kary na okre 6 miesiecy, czy ta operacja jest szansa na calkowite zawiesze nie odbywania tej kary czy jest to raczej watpliwe ???

Szansa zawsze jest- jeśli odroczenie trwało nieprzerwanie rok to jest szansa na zawieszenie kary. Spróbować zawsze można- a jakim powodem było tak długie odroczenie wyk kary? Chyba ten powód najbardziej się nadaje...

Powodem tak dlugiego odroczenia wyk kary byla powazna operacja kolana, a teraz bedzie tez robiona powazna operacja stawu skokowego

Powrót