Odbycie kary - jak uniknąć

• Autor wątku Autor wątku Magik3,7
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Magik3,7

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam,
sprawa przedstawia sie nastepująco: 0,5 roku w zawieszeniu na 2 lata za jazde po pijaku rowerem-odebrane prawo jazdy. W OKRESIE JEDNEGO ZAWIESENIA kolejny wybryk za handel narkotykami- nic nie znaleźli w pokoju ,nic nigdy nie miał przy sobie ,ale przyznał się. Teraz wezwanie do odbycia kary pozbawienia wolności. Czy da sie to uniknąć.
Zaznaczam ze chłopak studiuje, pracuje i leczy sie na nadciśnienie.
Prosze o pilną odpowiedź...

Strasznie chaotycznie jest to napisane, bo z twojego posta wynika ze ma pół roku w zawieszeniu, nic nie znaleźli u niego ale się przyznał i dostał wezwanie do odbycia kary. Nie wiem jak to jest możliwe, że udowodnili mu handel narkotykami, jeśli nic przy nim nie znaleźli. To znaczy, że jest dużo świadków na to, tak? no bo innej możliwości nie widze.
Może weź i jeszcze raz napisz o co dokładnie chodzi, to będzie łatwiej cie zrozumieć i odpowiedziec na twoje pytania

Cuks wystarczy jeden świadek, do tego podsłuchy itp
Magik3,7 napisz jaki wyrok dostała za narkotyki i czy został mu odwieszony wyrok w zawieszeniu za poprzednie przestępstwo?

Złapali jednego synka ,który miał przy sobie gandże... powiedział ze dostał to właśnie od mojego chłopaka. Przeszukiwali mu mieszkanie , nic nie znaleźli ,ale przyznał się na sprawie. Dostał 120 zł- przypuszczalny zysk z tego handlu , no i 1200 zł kary rozbite na raty.Zapłacvone jest wszystko. Potem wybryk na rowerze. Ostatnio dostał wezwanie na posiedzenie w sprawie odbycia kary pozbawienia wolności....
Czy to już koniec?

Wybryk na rowerze to zupełnie inny przedział niż handel narkotykami, więc myślę, że jest szansa, że dostanie o ile dostanie jakiś wyrok w zawieszeniu.

magik czyli jak rozumiem twój chłopak popełnił przestępstwo w okresie próby i został za nie skazany prawomocnym wyrokiem- najpierw miał wyrok w zawieszeniu za handel ( dodam, że aby kogos skazać wystarczą jego własne zeznania też przecież- jak się przyznał do handlu narkotykami to jest oczywiste, żę go za to skazali...) potem jak miał ten wyrok w zawieszeniu to jechał popijaku na rowerze i za to otrzymał kolejny wyrok w zawieszeniu. No i teraz przyszło pismo z sądu o odwieszenie tego wyroku za narkotyki tak?
:what: Bardzo chaotycznie napisałaś ale jeśli tak jest jak napisałam to odwieszenie nie jest obligatoryjne i jesli stawi się na posiedzenie i udowodni sądowi, że wtrącając go do więzienia zrobi błąd gdyż on już nie popełni żadnego innego przestępstwa, ma pracę, studiuje etc to sąd nie musi odwiesić mu tej kary...chyba, że to już jest bilet do odbycia kary- jeśli tak to jedyne wyjście to wniosek o odroczenia...

Powrót